Kağızman Belediyesi’nden Çiftçilere Fidan Desteği!

Kağızman Belediyesi’nden Çiftçilere Fidan Desteği!

Kars’ın Kağızman ilçesinde Belediye Başkan vekili Halıt Şen, tarımsal kalkınmaya desteklerinin devam edeceğini belirterek, bu yönde çiftçilere ücretsiz bin 200 adet uzun elma, armut ve kayısı fidanı dağıtımı yaptıklarını açıkladı.

Hayvancılığa verdikleri desteklerin yanı sıra tarımsal üretime de destek vermeye gayret ettiklerini ifade eden MHP’li Başkan yardımcısı Şen, “Bugünlerde ilçemizde çok güzel bir birlikteliği yaşıyoruz. Binlerce Kağızman ilçemize has olan uzun elma,kayısı,ve armut fidanını sahiplerine yani değerli  çiftçilerimize teslim ediyoruz. Kağızman Kar ilinin çok önemli ve çok özel bir ilçesi. Kağızman ilçemiz Türkiye’nin en güzel,hakiki çiçek balı üreticiliği, en sağlıklı hayvan üreticiliği ve şimdide Türkiye’nin en lezzetli sadece Kağızman’da yetişen uzun elmalarının yetiştiği bereketli topraklara sahip bir ilçemiz. MHP’li bir belediye olarak artık ilçemizde çiftçi kardeşlerimize tamamı belediyemiz tarafından karşılanan binlerce elma fidanının dağıtımını yapıyoruz. Belediyemizin bize sağladığı olanakları biz de çiftçilerimize ulaştırmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Kağızman ilçemizde çiftçilerimiz toprak yapısına göre ne üretmek isterse biz onlara destek olacağız” diyen Başkan Şen, “Önceden tescil için müraacatı yapılan uzun elma için tekrar müracaatımızı yapacağız. Kağızman ilçemize has olan uzun elmamızın patentini alıp tescillendirmek için belediye olarak elimizden geleni esirgemeyeceğiz. Tescilini de aldıktan sonra üreticilerimizi belediye olarak her zaman destekleyeceğiz.  Belediyemiz artık bu tip destekleri bugün olduğu gibi bundan sonrada vereceğiz. Kağızman ilçemizin ve içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın hak ettiği hizmetler, inşallah çok daha fazlasını ileri ki zamanlarda ilçemize kazandıracağız” ifadelerine yer verdi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler