Kağızman Belediyesinden Gıda Denetimi

Kağızman Belediyesinden Gıda Denetimi

Kağızman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren gıda işletmelerine yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Ali ÇELİK / KARS MANŞET

Kağızman Kaymakamı ve Belediye Başkan Nevzat Yıldız'ın talimatıyla zabıta ve sağlık ekipleri ilçenin birçok noktasında denetimlerine start verdi.

Halkın sağlığının ön planda tutulduğu denetimlerde, gıda sektöründe hizmet veren iş yerlerini denetleyen ekipler, fırıncılar, kafe ve yiyecek üzerine faaliyet gösteren iş yerlerini denetledi.

Kağızman Belediyesi Zabıta Müdürü Şahin Cücü’nün de eşlik ettiği denetimlerde, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları başta olmak üzere hizmet verilen mutfakların hijyenik olmasına dikkat edilirken, eksik evraklar ve çalışan personelin bone ile maske kullanmaları konularında uyarılarda bulunuldu.

Yapılan denetimler sonrası açıklamalarda bulunan Kağızman Belediyesi Zabıta Müdürü Şahin Cücü, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız'ın talimatıyla halkın sağlığı ile oynayanlara göz açtırmayacaklarını ve bu anlamda denetimlerini sıkılaştırdıklarını belirtti.

Halkın refahı ve huzuru için yapılan bu denetimlerde işletmelerin standartlara uygun ve kaliteli hizmet vermeleri için uğraş verdiklerini ifade eden Cücü “Denetimler sırasında sağlıklı ortamda faaliyet yürüten iş yerleriyle karşılaştığımız vakit son derece memnun oluyoruz. Bu gibi iş yerlerimizin ödüllendirilmesi için de bir takım çalışmalarımız oluyor. Gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetlerde olumsuz durumlarla karşılaştığımız vakit, mevzuat gereği iş yerindeki eksik ve noksanlıkların giderilmesi için bir süre tanıyoruz. Verilen süre içerisinde giderilmeyen eksikliklerden dolayı o iş yerinin ruhsatının iptaline kadar gidebiliyor durum. Amacımız hem halkın sağlığını korumak hem de iş yerlerimizin daha kaliteli hizmet vermelerini sağlamaktır. Bundan sonra halkımızın sağlığı için bu tür denetimler aralıksız devam edecektir” dedi.

kagizman-belediyesinden-gida-denetimi-(1).jpgkagizman-belediyesinden-gida-denetimi-(2).jpgkagizman-belediyesinden-gida-denetimi-(3).jpgkagizman-belediyesinden-gida-denetimi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler