Kağızman Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi açıldı

Kağızman Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi açıldı

Kars Kağızman İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Yıl Sonu Sergisi açıldı.

Açılışa Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Efrail Deniz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bekir Çapan, İlçe Müftüsü Yakup Belen, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nusret Alp, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kurum ve Kuruluş Amirleri, kursiyerler, kurs hocaları ve Kağızman halkı katıldı.

Sergi programı Ulu Önder Mustafa Atatürk’ün ve aziz şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Murat Demirci burada yaptığı konuşmada, “2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde kurslarımıza devam eden yetişkin kursiyerlerimizin el emeği ve göz nuru ile yaptıkları ürünleri sizlerin takdirinize sunmak ve aynı zamanda mesleki eğitim imkanlarından yararlanamayan tüm yetişkinlerimizin de gelecek yıllarda açılacak olan yeni mesleki kurslara teşviklerini sağlamak amacıyla sergimizi açmış bulunmaktayız. Bütün gençlerimize kendilerini yenileme, kendilerini geliştirme ve iş olanağı sağlama açısından kurslar açmaktayız. Halk Eğitimin bütün kurslarına katılan kursiyerlere olanaklar sağlamaktayız. Okuma yazma kursları açarak belgeler vermekteyiz. Bu sayede eğitimden nasibini alma gün geçtikçe devam ediyor. En ücra köye kadar eğitimi götürmeye çalışıyoruz. Bakanlığımız engelli eğitimine de önem veriyor. Halk Eğitim Merkezi olarak bu kuruma gelemeyenleri evine kadar gidip eğitme çabası gösteriyoruz. Başta Kaymakamımız olmak üzere Köylere Köylere Hizmet Götürme Birliği her türlü kolaylığı ve hizmeti sağlamaktadır. Bu nedenle Sayın Kaymakamıma eğitim camiası olarak şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kaymakam Üçgül, Belediye Başkanı Yıldız, ve Kurum Amirleri tarafından kurs hocalarının teşekkür belgeleri verildi.

Ardından Usta Öğretici Gülperi Can yönetimindeki İlçe Halk Eğitim Merkezi Gönüllü Halk Oyunları hazırladığı halkoyun ekibi bir birinden güzel muhteşem yöre oyunlarından örnekler sunarak izleyicilere folklor ziyafeti sundular. Bu güzel Oyunlardan dolayı İlçe Kaymakamı Musa Üçgül ve beraberindeki heyet folklor usta öğretici Gülperi Can'a başarısından dolayı teşekkür ettiler, Daha sonra sergi açılışına geçildi.

Sergide Süslemeli Sandıklar, Vazolar, Testiler, Aynalar, perdeler, masa örtüleri, yatak örtüleri, yastık örtüleri, panolar desenli tepsiler, boyalı süs kabakları, köşe yastıkları, boncuk işleri, kapı süsleri, örgüler desenli havlular ve diğerleri sergiyi gezenleri adeta büyüledi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler