Kağızman, Japonya İle İmza Masasında!

Kağızman, Japonya İle İmza Masasında!

Kağızman Kaymakamlığı İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ‘Evde Bakım Hizmetleri Aracı Projesi 450 proje arasından ilk 4’e girdi.

Kağızman Kaymakamlığı İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında Japonya Büyük Elçiliği’ne 20.03.2015 tarihinde sunmuş olduğu ve 450 proje arasından ilk 4’e giren ‘Evde Bakım Hizmetleri Aracı Projesi’nin imza töreni yapıldı.

İmza töreni Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoi, Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, JİCA Türkiye Ofis Başkanı Mayumi Endoh, Dışişleri Bakanlığı Genel ve İkili Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcılığı Daire Başkanı Alp Işıklı ve projeleri kabul edilen Rize Belediye Başkanı Reşat Kasp, Manisa İli Demirci İlçesi Belediye Başkanı Selami Selçuk ile RET Vakfı Türkiye Temsilcisi Göksu Koç’un katılımlarıyla Japonya Büyükelçiliği Rezidansında gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan ev sahibi Büyükelçi Yutaka Yokoi, 2016 yılının, Japonya Türkiye dostluk ilişkilerinin temelini oluşturan Ertuğrul Fırkateyni kazasının 126. yıl dönümü olduğuna, günümüzde iki ülke arasındaki ilişkilerin, iki ülke liderleri arasındaki güçlü güven ilişkisi altında; politika, diplomasi, ekonomi, iş, kültür gibi bir çok alanda önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti. Yokoi, Japonya Büyükelçiliği’ne 2000 yılında yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarına hibe edilen bu projeler aracılığı ile, yerel anlamda da iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin sağlam temellere oturmasını ümit etiğini ifade etti.

Proje sahiplerinin yaptığı konuşmada ise Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, ‘’Bu projenin amacının, evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan hasta, yaşlı ve muhtaç vatandaşlarımızın muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesi sağlık hizmetlerinin sosyal devlet anlayışı ile etkin ve ulaşılabilir bir şekilde uygulanmasını sağlamaktır. Başta Japonya Büyükelçiliği olmak üzere projede emeği geçen herkese Kağızman halkı adına teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı imzalar atıldı ve akabinde yemek programı ile tören sona erdi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler