Kağızman METEM Baştan Aşağı Yenilendi

Kağızman METEM Baştan Aşağı Yenilendi

Kars'ın Kağızman İlçesi'nde eğitim veren Kağızman METEM Meslek Lisesi teknolojiye uyum sağlıyor.

 

Beyaz bayrak sahibi olan okulda öğrenci, veli ve personeller bu uyuma birlikte çalışarak ayak uyduruyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda okulda birçok yenilik yapıldı. Kağızman Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen en güzel atölye/laboratuar yarışması bugün itibariyle sonuçlandı. Okul Müdürler ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün yapmış oldukları denetimde METEM Lisesi çalışmalarından dolayı Müdürlerden 100+100 puan aldı.

 

Okul Müdürü Yüksel Polat konuşmasında, “Yarışma sürecinde yaklaşık bir ay boyunca hummalı bir şekilde çalışan tüm bölüm öğretmen ve öğrencilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarının devamını diliyorum. Ayrıca birinciyi yâda sonuncuyu sadece küsuratların belirlediği bu yarışmanın neticesinde elde edilen sonuçlar bize gösterdi ki, tüm bölümlerimiz gönlümüzün birincisidir” dedi

 

Okul yetkilileri, yapılan yenilikleri şöyle sıraladı:

 

“Öncelikle okulun vizyonu ve misyonuna uygun stratejiler geliştirildi. Değişime karşı direnç kırıldı ve tüm çalışanları güdülemeye dönük olarak çalışmalar yapıldı. Üç ay gibi kısa bir zaman zarfında Kendi imkanlarımızla 15+1 bilgisayar laboratuarı öğrencilerin hizmetine sunuldu. Atölyelerimiz yenilendi. Öğlecilerimizin yapmış oldukları projeleri okullarda birincilik kazandı. Okuldaki tüm musluklar fotoselli hale getirildi. Okuldaki öğretmen ve idare odalarına laminant parke döşendi. Yine Beyaz Bayrak anlayışına binaen süpürme, silme ve yıkama özelliğine sahip temizlik makineleri alındı. İdari ve personele ait tüm odalar boyandı. Projeksiyonla Bilgisayar muhasebe dersleri ve tüm bilgisayarlı ders anlatılan sınıflarda kullanılmak üzere el bilgisayarı alınarak öğretmenlerin hizmetine sunuldu. Eğitimin olmazsa olmazı olan rehberlik servisinin daha işlevsel hale getirilmesi için standardizasyonun yükseltilmesi amaçlandı ve bu amaçla baştanbaşa yeniden düzenlendi. Bu sayede rehberlik anlayışı okul idaresinde ve tüm personelde daha etkin hale getirildi. Aynı zamanda 2011-2012 eğitim öğretim yılından geçerli olmak üzere Okul-Aile Birliğinin almış olduğu karar

 

doğrultusunda Kağızman METEM Meslek Liselerinin okul formaları baştan aşağıya değiştirildi. Okulun stratejik planında birincil amaç ve birincil hedef olan okul bahçesinin. Çalışmalarına Nisan ayında başlanması konusunda mutabakat sağlandığı duyuruldu.”

 

Bütün Laboratuar ve atölyelerin Baştan aşağı yenilendiği okulun 8 bölümünün yarıştığı yarışma sonucunda aşağıdaki jüri üyelerinin verdiği puanlar:

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Efrail Deniz

Atatürk İ.Ö.O Müdürü Miktat Aygün

Atatürk İ.Ö.O Müdür Yardımcısı M. Zeki Aras

Dr. Mustafa Yalçın İ.Ö.O Müdürü Sulhettin Atış

Dr. Mustafa Yalçın İ.Ö.O Müdür Yardımcısı Kenan Gündoğan

Şehit Refik Cesur YİBO Müdürü Ahmet Alma

İzzet Aras İ.Ö.O Müdürü Alaaddin Karagöl

1 Ekim İ.Ö.O Müdürü Erol Aras

Halime Arslan İ.Ö.O Müdürü Hüseyin Yıldız

Kağızman Lisesi Müdürü Tufan Ayhan

Avcı Mahmut İ.Ö.O Müdürü Asker Aydın

Kağızman Öğretmenevi Müdürü Ersel Yılmaz

Halk Eğitimi Merkezi Müdür Baş Yardımcısı Suat Demirden

Şair Hıfzı İ.Ö.O Müdürü Nusrettin Alp

Anadolu Lisesi Müdürü Ali Altun

İmam Hatip lisesi Müdürü Selim Suat Güner

1-Mobilya Dekorasyon         95,00

2-Çocuk Gelişimi                  95,00

3-Elektrik-Elektronik            94,86

4-Metal Teknolojileri            94,00

5-bilişim Teknolojileri           93,60

6-Giyim Üretim                    92,93

7-Muhasebe Finansman       92,66

8-İnşaat Teknolojisi              91,66

(KHA) – ALİ ÇELİK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler