Kağızman MYO öğrencileri doğa yürüyüşü yaptı

Kağızman MYO öğrencileri doğa yürüyüşü yaptı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kağızman Meslek Yüksekokulu (MYO) Spor Yönetimi Programı öğrencileri doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Üniversitenin Spor Yönetim Programı ikinci sınıf öğrencileri iKağızman ilçesi Şahindere Mahallesi'nde yer alan ve dev Türk bayrağının bulunduğu Bayrak Tepe'ye yürüyüş düzenledi. 

Kağızman Meslek Yüksek okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yunus Zengin, yaptığı konuşmada, öğrencilerle ilçedeki dört mevsim doğa şartlarını yaşamak, tabiatın insanlığa sunduğu bütün güzelliklerini görmek adına doğada yürüyüş yaptıklarını söyledi.

Zengin, sağlıklı yürüyüş gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Trekking ya da Türkçe anlamıyla 'doğa yürüyüşleri' doğayla iç içe olacağınız, bireysel olarak herhangi bir beceriye ihtiyaç duymayacağınız spor şeklidir. Genellikle dağcılık sporuyla karşılaştırılan bu spor türü kendini sağlıklı ve dinç hisseden, her yaş grubundan insanın katılabileceği türden etkinliktir. Herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan kampüse dönülmüş olması mutluluk verici." dedi.

Öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Kıvanç Buru ise sportif faaliyetlere büyük önem verdiklerini anımsatarak, "Bu faaliyetimize ilgi oldukça fazlaydı ama ilk olduğu için tedbiren yirmi kişilik bir toplulukla gerçekleştirdik ileri ki yürüyüşlerimize diğer arkadaşlarımızı ve katılmak isteyenleri de dahil ederek doğa ve çevre bilincinin gelişmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca Barış Pınarı Harekatı'nda huzurumuz için mücadele eden kahraman Mehmetçiğimize de selam gönderiyoruz." ifadesini kullandı.

kagizman-myo-ogrencileri-doga-yuruyusu-yapti-(1).jpgkagizman-myo-ogrencileri-doga-yuruyusu-yapti-(2).jpgkagizman-myo-ogrencileri-doga-yuruyusu-yapti-(3).jpgkagizman-myo-ogrencileri-doga-yuruyusu-yapti-(4).jpgkagizman-myo-ogrencileri-doga-yuruyusu-yapti-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler