Kağızman'a En Modern Kuran Kursu Yapılıyor

Kağızman'a En Modern Kuran Kursu Yapılıyor

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde en modern Yatılı Erkek Kur’an Kursu; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın girişimi ve hayırsever vatandaşın desteğiyle yapılıyor.

Şahindere Mahallesinde 1999 yılında İmam Hatip Lisesi olarak temeli atılan fakat İmar ve İskan Bakanlığı tarafından depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kakarı verilen inşaatın yerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın girişimleri ve hayırsever vatandaşın desteğiyle camisi ve taziye evi olan 170 yataklı, 250 öğrenci kapasiteli, 500 kişilik bir konferans salonuna sahip olacak.modern bir kuran kursu yapılıyor.

Yapımına Mart 2017 tarihinde başlanacak olan iki blok şeklinde 6 katlı tasarlanan, Kur’an Kursunda, cami, taziye evi, ayrıca idari bina ve lojmanda yer alacak. En yeni ve en teknik malzemeler kullanılarak yapılacak Kur’an Kursu ilçede büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Kur’an Kursunda Kur’an öğretimi dışında Arapça ve dini ilimlerin de öğretileceği belirtilirken, Kağızman’da hafız yetiştirme konusundaki eksiklik de giderilecek olan inşaat için başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a ve  hayırsever vatandaşa yaptıkları yardım için de teşekkür ettikler.

kagizmana-en-modern-kuran-kursu-yapiliyor-(1).jpgkagizmana-en-modern-kuran-kursu-yapiliyor-(2).jpgkagizmana-en-modern-kuran-kursu-yapiliyor-(3).jpgkagizmana-en-modern-kuran-kursu-yapiliyor-(4).jpg

kha

Önceki ve Sonraki Haberler