Kağızman’a Park Müjdesi

Kağızman’a Park Müjdesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslana ve Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül’ün girişimleriyle Kağızman çarşı merkezinde bulunan ve kullanım vasfını yitiren Şehit P. Er Erdal Oral parkı yenilenecek ve Şehite layık bir şekilde yapılacak.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, “Kağızman’ın güzelleşmesi adına hayata geçirilen bütün projelerde olduğu gibi her iki park projesinin de hayata geçmesine vesile olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a Kaymakamlığımız ve İlçemiz adına teşekkür ederiz. Sosyal yaşam alanlarını arttırmak için Kağızman şehir merkezinde ve mahallelerde ilk etapta iki farklı yerde, Milli Egemenlik Caddesi (İlçe Jandarma Komutanlığı karşısına) ve İnonü Caddesi’ne (İlçe Müftülüğü arkasına) 2 adet park yapılacaktır.” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Kağızman Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince Kültür ve Turizm Bakanlığına, Kağızman Belediye Başkanlığınca da Serhat Kalkınma Ajansı’na (SERKA) sunulan 2 adet park projesi onaylanarak ödenek aktarımları yapılmış ve ihale sürecine geçilmiştir. Kağızman’ın her noktasında hem yeşil alanları hem de sosyal donatı alanlarının arttırılması, çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı bir nesil olarak yetişmesi için çocuk parkları ve spor alanlarının çoğaltılması adına çalışmalarımız devam etmektedir. İçerisinde salıncak, tahterevalli, zıp zıp, tırmanma parkuru, kum havuzu dış mekân spor aletleri, basketbol sahası, voleybol sahası, yürüyüş yolu, kamelya, pegola ve bankların bulunduğu parkların yapımı en kısa sürede tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacaktır.” ifadelerine yer verildi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler