Kağızman’da 3'üncü Uzun Elma Şenliği!

Kağızman’da 3'üncü Uzun Elma Şenliği!

Kars'ın Kağızman ilçesinde Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksek Okulu tarafından bu yıl 3. düzenlenen Uzun Elma Festivali coşkulu geçti.

Kağızman’da 3'üncü Uzun Elma Şenliği!

Kars’ın Kağızman ilçesinde Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksek Okulu tarafından bu yıl 3. düzenlenen Uzun Elma Festivali coşkulu geçti.

Öğrencilerin ve üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği uzun elma festivali Kağızman Meslek Yüksek Okulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Kağızman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Yüce’nin konuşmasıyla başlayan uzun elma şenliği ismine yakışır bir şekilde şenlik havasında geçti.

Okul Müdürü Yüce yaptığı konuşmada, “Birçok bölgede elma yetişir ama “uzun elma” sadece Kağızman’da yetişir. Uzun elma festivalinin gelenekselleşmesi için ilk adımı 2011 yılında attık. Bu yıl 3. Uzun elma şenliğini düzenliyoruz. Çağdaş üniversitelerin fonksiyonu bölgesel ekonomiye de katkı sağlamaktır. Bizler öğrencilerimizin hem okul içinde hem de okul dışında mutlu olmaları için sürekli planlar yapmaktayız. Yapabileceğimizin en güzelini yapmak amacıyla imkanlarımızı zorlamaktayız. Bunu samimi bir şekilde söylemek istiyorum ki her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Bu tür etkinlikler hem bölge ekonomisine katkı sağlamakta hem de öğrencilerimizin sosyal faaliyet anlamında bir etkinlik düzenlemesine olanak sağlamakta.” diye konuştu.    

Festival alanında açılan stantlarda Kağızman’ın yöresel ürünleri ile öğrencilerin yaptığı yemekler katılımcılara sunuldu. Festivale en iyi uzun elmasıyla gelen Kağızmanlı elma yetiştiricileri bir birinden güzel ve göz kamaştıran uzun elmaları alandaki misafirlere kendi elleriyle ikram ettiler.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuarından şenliğe katılan sekiz kişilik müzik grubu öğrencilere eğlenceli dakikalar yaşatırken, öğrenciler birbirinden güzel türkülerle, halay ve oyunlar ile coşkular. Tolga Yüce / Kars manşet 

3.20131101092219..gif4.20131101092228..gif5.20131101092241..gif

Önceki ve Sonraki Haberler