Kağızman’da ağaçlar kuruyor

Kağızman’da ağaçlar kuruyor

Bahçesinde değişik çeşitte yüzlerce meyve ağacının bulunduğunu belirten Dilli, diğer ağaçların kurumaması için yetkililerin Mahallelere sondajla su çıkarılmasını önerdi.

Kars Kağızman’da Kağızmanlı üreticilerden Akın Dilli yaptığı açıklamada Kağızman ilçemiz yıllarca sulama suyu sıkıntısı çektiği bunu her gelen iktidar partisine söyledikleri ve her gelen parti Milletvekilleri de Kağızman’a sulama suyu getireceğiz demelerine rağmen her yıl aynı sıkıntıyla yetkililere defalarca müracaat etmelerine rağmen hiçbir sonuç alamadığını, projesi tamamlanmış gelecek diye bizleri oyaladıkları yıllardır büyük emekler verdiği bahçelerimizin susuzluktan dolayı kuruduğunu ileri sürdü.

Bahçesinde değişik çeşitte yüzlerce meyve ağacının bulunduğunu belirten Dilli, diğer ağaçların kurumaması için yetkililerin Mahallelere sondajla su çıkarılmasını önerdi. Dilli, “Bahçemde yüzlerce değişik meyve ağaçları bulunmaktaydı. Bahçemizde Bulunan ağaçlarımız kurudu bazıları da kurumaya yüz tuttu bu gidişle Kağızman ilçemiz çöle dönecek, Bölgede susuzluk nedeniyle şimdiye kadar 100 adet Kayısı ağacı kuruduğunu belirten vatandaşlar, “Çiftçilerin yer altında çıkardıkları artezyen kuyularıyla kendilerine ait ağaçları kurtarıyor. Ancak Kağızman’da mevcut su kuyularının olması nedeniyle ilgisizlikten bahçeler kuruması üzerine daha önceden su kuyuları yoktu ama yine sularımız yeterliydi şimdi sulama su kanalları olmasına rağmen yinede bahçelerimiz kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Beyaz kırmızı rengi, hoş tadı ve kendine has kokusuyla dünyanın en iyi uzun elma çeşitleri arasında gösterilen Kağızman’ın uzun elması yok olması bizleri çok üzüyor.

Kağızman halkı olarak Kars Valiliği, Kağızman Belediye Başkanlığı ve Devlet Su İşleri (DSİ) Kars Şube Şefliği’ne müracaat etmesine rağmen bir sonuç alamadığını öne süren Akın Dilli, “750 metrekare alandaki bahçe göz göre göre kurudu. Yalvardık yakardık; sesimizi duyan olmadı. Yıllarca emek verdiğimiz bahçenin kullanılamaz hale gelmesi uykularımızı kaçırıyor. Ailecek perişan olduk. Her bir meyve ağacının kurtarılması, bir canın kurtarılması demekti; ancak yetkililerin vurdumduymazlığı yüzünden elden gitti. Geriye kalan meyve ağaçlarının kurtarılması için yetkililerin bahçede bir sondaj çalışması yapmasını istiyoruz. Yapılmadığı takdirde gerideki ağaçlar da tamamen yok olacaktır” şeklinde konuştu.

7edda749-fb40-41f0-8d08-1590e1820393.jpg13c8e558-0e2f-4c62-9529-6023856d4f3f.jpgfdfdf63b-cf8b-4ff4-871c-416ed1ff6ada.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler