Kağızman'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96'ncı Yılı Kutlandı

Kağızman'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96'ncı Yılı Kutlandı

İstiklal Marşının kabul edilişinin 96'ncı yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü, Kağızman'da düzenlenen törenle kutlandı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kağızman Halk Eğitimi Konferans Salonunda düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda, Kağızman Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Gülden Günay günün anlam ve önemini belirten konuşma yaparak, Milli marşların milletlerin kahramanlık destanları olduğunu söyledi. Günay, Yüce Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk gibi kahraman bir asker, Mimar Sinan gibi büyük  bir mimar, istiklal marşını yazacak kadar vatan sevgisiyle dolu olan Mehmet Akif Ersoy gibi büyük bir şair olduğununu dile getirdi.

Düzenlenen İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy konulu liseler arası kompozisyon, ortaokullar arası şiir ve ilkokullar arası İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Belediye Başkan Vekili Rafet Öztürk, Binbaşı Murat Karaçam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar verdi.

Program öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy'un eserlerini seslendirmeleri ile sona erdi.

Düzenlenen Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Kağızman Belediye Başkan Vekili Rafet Öztürk, Kağızman Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet  Karaçam, Kağızman Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Seçkin Tarakcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, Kağızman İlçe Müftü Vekili Mehmet Demirden, Kağızman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Aykırı, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldılar.

kagizmanda-istiklal-marsinin-kabulunun-96nci-yili-kutlandi-(1).jpgkagizmanda-istiklal-marsinin-kabulunun-96nci-yili-kutlandi-(2).jpgkagizmanda-istiklal-marsinin-kabulunun-96nci-yili-kutlandi-(3).jpgkagizmanda-istiklal-marsinin-kabulunun-96nci-yili-kutlandi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler