Kağızman’da Karne Heyecanı!

Kağızman’da Karne Heyecanı!

Tüm yurtta olduğu gibi Kars’ın Kağızman İlçesi’nde de 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı karne heyecanı yaşandı. Böylelikle ilçede 12 bin 71 öğrenci karnelerini alarak tatil keyfine başladı.

Kağızman Dr. Mustafa Yalçın ilköğretim okulundaki karne dağıtımında renkli görüntülere sahne oldu. Karnesi iyi olan sevinirken karneleri kötü olan öğrenciler hıçkırıklara boğuldu. Öğretmenler hem karne dağıttı hem de öğrencilere teselli verdi.

İlçe Millî Eğitim Müdürü Efrail Deniz, öğrenci, öğretmen, yönetici, veli ve eğitim personelinin büyük emek sarf ettikleri bir Eğitim-Öğretim yılının daha sonuna gelindiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Coşku ve heyecan içinde beklenen karne gününün üzüntüye yol açmaması  için tavsiyelerde bulunan Efrail Deniz, karnelerini alan öğrencilere iyi tatiller diledi. Deniz şunları söyledi:

“Veliler buradayken birşeye değinmek istiyorum ki bu çok önemli öğrencilerimizi yılsonuna yakın ve birde yarı yıl tatiline yakın devamsızlık yapıyorlar sakın olaki öğrencilerimizi göndermemezlik yapmayalım çünkü dersler devam ediyor. Buna çok özem gösterelim.Kimi öğrencilerimizin karneleri çok iyi notlarla dolu iken, kimi öğrencilerimizin karnelerinde ise kırık notlar bulunabilecektir. Her öğrencinin her alanda aynı derecede başarılı olmasını beklemek ve bunun sorumlusu olarak sadece öğrenciyi görmek o çocuğa yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Biz büyükler bile her alanda aynı derecede başarılı mıyız? Kaldı ki çocuklarımızın başarılarında ve başarısızlıklarında anne-babanın, okulun ve eğitim sisteminin de payı vardır. Ayrıca yıl sonu değerlendirmesinde öğrenci karnesini başarının mutlak bir ölçüsü olarak da alamayız. Bunun yanı sıra çocuğun kişisel gelişimi, sosyal uyum yönünden diğer faktörler de dikkate alınmalıdır. Bu karnelerle birlikte anne-baba ve öğretmenler olarak yeterli iş birliği yapıp yapamadığımızı, çocuğumuzu her yönü ile tanıyıp tanıyamadığımızı, özgüvenini kazanması için gerekli desteği verip veremediğimizi, psikolojik durumu ile yeterince ilgilenip ilgilenemediğimizi, düşük not aldığında bozulan moral dünyasını düzeltmek için çözüm yolları arayıp arayamadığımızı, özel eğitime ihtiyacı olup olmadığını, çalışma ortamının yeterliliğini, okuldaki uyum güçlüğünü, okul ve öğretmenlerin bilgi ve tutumlarını, çocuğumuzun ilgi ve yeteneklerindeki farklılıkları değerlendirip değerlendiremediğimizi sorgulamalıyız. Çocuklarımızı başkaları ile kıyaslamamalıyız. Karneleri iyi de olsa, kırık notları da olsa sevgimizin buna bağlı olmadığını davranışlarımızla belli etmeliyiz. Abartıya kaçmamak şartıyla ödüllendirmeliyiz. Bu vesileyle yıl boyunca çocuğunuza ve okulumuza verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Yaz tatilinin tadını çıkarırken kitap okumaya, yazmaya ve çizmeye zaman ayırmanızı, spor tesisleri ve kütüphanelerden yararlanarak sosyal kültürel ve sportif etkinliklerde bulunmanızı, eğitimin hayat boyu süren dinamik bir süreç olduğunu unutmamanızı tavsiye ediyorum.Bazı öğrencilerimizin bilgi temeline dayalı olarak analiz, sentez, yorum yapma, zamanı iyi değerlendirme, dikkat ve yeterlilikleri birliklikte ölçmeyi hedefleyen sınavlara da hazırlandığını biliyorum. Seviye Belirleme ve Lisans Yerleştirme Sınavlarına girecek öğrencilerimize üstün başarılar, hepinize iyi tatiller diliyorum.

Eğitim öğretim yılı boyunca planlı, programlı bir şekilde çalışmalarınızı sürdürdünüz. Çocuklarımızın; sosyal, kültürel, sportif etkinliklerine, sınavlara hazırlanmalarına güçlü destek verdiniz. Bu katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor iyi tatiller diliyorum. Bu Eğitim-Öğretim yılında eğitim-öğretim faaliyetlerimize destek veren, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın Müdürlerine ve Mensuplarına, Sivil Toplum Örgütlerimizin Başkan ve Üyelerine, Sektörlerimizin Başkan ve Temsilcilerine, Medyamızın Yönetici ve Mensuplarına, Hayırsever İşadamlarımıza, eğitim öğretim kurumlarımızın yönetici ve personeline teşekkür ediyor,bu hafta cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan SBS ve Devlet pansiyon yatılı bursluk sınavına girecek öğrencilere de başarılı ve mutlu günler diliyorum ayrıca 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılıda 14 Eylül Pazartesi günü başlayacaktır.”

kagizman’da-karne-heyecani!-(1).jpgkagizman’da-karne-heyecani!-(2).jpgkagizman’da-karne-heyecani!-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler