Kağızman'da kaynaşma toplantısı

Kağızman'da kaynaşma toplantısı

KARS ŞUBESİ KAĞIZMAN İLÇE TEMSİLCİLİĞİ BİRLİK-BERABERLİK VE KAYNAŞMA TOPLANTISI YAPTI

Kağızman'da kaynaşma toplantısı

-KARS ŞUBESİ KAĞIZMAN İLÇE TEMSİLCİLİĞİ BİRLİK-BERABERLİK VE KAYNAŞMA TOPLANTISI YAPTI

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi Kağızman İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen Birlik-Beraberlik ve Kaynaşma Yemekli toplantısı Kağızman Öğretmenevi’nde yapıldı.

İlk olarak Soma Şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ve Fatiha okunarak toplantıya geçildi.

Açılış konuşmasını İlçe Temsilcisi Mustafa Çakmakçı yaptı. Konuşmasında tüm Türk Eğitim-Sen üyelerine hem toplantıya katılımlarından dolayı hem de Türk Eğitim-Sen’li olmalarından dolayı teşekkür eden Çakmakçı, gerek birer birer üyelerimiz olarak gerekse ilçe temsilciliği ve il yönetimini ilde alınan yetkide verdikleri emeklerinden dolayı tebrik etti.

Daha sonra Şube Yönetimi adına konuşma yapan Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Ali Murat Namlı şunları belirtti:

“Yüreği kocaman, ahlak timsali, gönül dostlarımız ,kıymetli eğitim çalışanları,

Türk Eğitim-Sen Kağızman İlçe Temsilciliğimiz tarafından üyelerimizin tanışması ve kaynaşması amacıyla hazırlanan yemekli toplantımıza hoş geldiniz.

Yetkili sendika belirleme çalışmalarının bir mutabakat sürecini daha bitirdik.Allah’ın izniyle cesur yüreklerden oluşan bir üye topluluğumuzla, alnımızın akıyla bu mutabakat sürecini de tamamlamış bulunmaktayız.

Geçtiğimiz yılki görüşmelerde Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi il genelinde 915 üye ile yetkili olmuş göğsümüz her bir üyemiz adına duyduğumuz gururla kabarmıştı.Geçen süre zarfında 230 üyemiz tayin yoluyla il dışına çıkarak Şube üye sayımızdan düşmüştür.Emekli , istifa veya kamudan ayrılma gibi sebeplerle ayrıca üye sayımız 100 civarında azalmıştı.

Geçen yıl Haziran ayından beri sendikal çalışmalara son sürat devam edilerek tayin ile ayrılan ve diğer sebeplerle düşüşü gerçekleşen üye eksiği kapatılmış bu yıl üye sayımızı 1020 kişiye çıkarılmıştır.Askerli,ücretsiz izinli ve benzeri sebeplerden dolayı sayılmayan üyelerimiz hariç ,sizlerin sayesinde 10.kez “ Yetkili Sendika” olmanın onurunu yaşıyoruz.

Kaba bir hesapla 330 yeni üye kaydı ile bu yıl da yetki Kars’ta Türk Eğitim-Sen’de oldu. Aramıza, ailemize katılan bu 330 arkadaşımıza ve daha önceden üyemiz olan diğer can dostlarımıza , kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunmayı bir borç bilirim.

Türk Eğitim-Sen hiç bir üyesine koltuk ikram etmemektedir, hiç bir üyemize makam mevki vaad etmemekteyiz.Bizler makamları adete ulufe dağıtır gibi dağıtan bir zihniyetin temsilcisi değil Hak’kın ve hakkaniyetin savunuculuğunu sonsuza dek savunacak olan “ TÜRK EĞİTİM-SEN” lileriz.

Bundan bizler eminiz ve sizler de emin olun ki hiç bir üyemiz de Türk Eğitim-Sen Üyesi olurken bir makam  , müdürlük veya mevki hayali kurmamaktadırlar.Sizler de bizler de biliyoruz ki makamlar geçicidir.Tabii ki bulunduğu makamı bileğinin hakkıyla zekası ve bilgisiyle sonuna kadar hak ederek kazanan değerli meslektaşlarımızı,idarecilerimizi tenzih ederek bir açıklamada bulunacağım.

Siyasetle bir koltuğa oturanlar yine siyasetin cilveleri karşısında can ciğer kardeş oldukları o koltuklara veda etmek zorunda kalacaklardır.Bugünün koltuk sevdalısı, yandaş ve kayırmacı zihniyetinin ortaya çıkardığı makam ve mevki anlayışı tabii ki çok açık bir biçimde görülmektedir.

Aramızda henüz ailemize katılmayan değerli meslektaşlarımız , eğitim çalışanı kardeşlerimiz de bulunmaktalar ve eminim ki bu değerli kardeşlerimiz de gelecekte bu ahlaksız zihniyete pirim vermeyeceklerdir.

Atalarımız ne güzel dile getirmişler:

“Keser döner sap döner , gün gelir hesap döner.”

Ahlaksız diyorum , çünkü gerçek anlamda hiç bir ahlak anlayışına sığmayan , tüm mimarisini hatır gönül işine, olmadıysa baskıya, tehdide , yıldırmaya , bulundukları makamı kullanmaya yönelik olarak hazırlamış bir sendikal yapı olamaz. olmamalıdır da.

Bu zihniyete en güzel cevabı Türk Eğitim-Sen Üyelik formuna attığınız değerli imzalarınızla sizler verdiniz.Bizler , yani Türk Eğitim-Sen Yöneticileri ise attığınız bu imzalardan aldığımız güçle sizlerin haklarını daha büyük bir kudretle savunma gücünü bulmaktayız.

Yalnızca ilimizde değil Türkiye’nin birçok ilinde bazı şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri  ve okul müdürlerinin neredeyse bu sendikamsı yapının İl Yönetiminden daha bir canla başla , canhıraş çığlıklarla ,zorla, baskıyla, tehditle üye yazmaları , bu hormonlu sendikamsı yapının büyümesine katkı sağlamaktadır.Bu “ahlak abidelerinin!”   “kraldan daha çok kralcı” kesilmelerini de ibretle izliyor, nefretle kınıyor, ve lanetliyoruz.Aslında onlar sütlerinin gereğini yapmaktadırlar, altlarında hiç kaçırmayı düşündükleri ve istemedikleri koltuklarının hatırına bir beşerin herşeyi olan haysiyetlerini pazara sürmektedirler.Haysiyetini ayaklar altına alan birinin değeri ise “BEDAVA” dan daha ucuzdur.

Sizler cesur yürekli , değerli kardeşlerim bacılarım, atmış olduğunuz imzalarınızla Türk Eğitim-Sen’e verdiğiniz destekle ne kadar onur sahibi , dik duruşa sahip Hayr-ul Beşer olduğunuzu gösterdiniz.Bu büyük desteğinizden dolayı sizlere ve yine üyemiz olup çeşitli mazeretleri nedeniyle aramızda bulunmayan değerli can dostlarımıza Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi Yönetim Kurulu adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi “ bir olalım , iri olalım , diri olalım.”

Sözlerime Büyük Şair Mehmet Akif’in şu dizeleriyle son verirken tüm konuklarımıza yüreği Bayrak aşkıyla , Vatan aşkıyla yanıp tutuşan Milli Birlik ve beraberliğimiz uğruna her güçlüğe göğüs geren ve çalışanın hakkını gerçek savunanın Türk Eğitim-Sen olduğunu gören tüm Türk Eğitim-Sen gönül dostlarına afiyet olsun diyor hayırlı günler diliyorum.

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;

Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! ...

Boğamazsın ki!

Hiç olmazsa yanımdan kovarım.

Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;

Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.

Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;

Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!

Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?

Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum!

Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,

Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!

Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.

Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!

Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...

İrticâın şu sizin lehçede ma’nâsı bu mu? kha

Önceki ve Sonraki Haberler