Kağızman’da trafik kontrolleri

Kağızman’da trafik kontrolleri

Kars'ın Kağızman İlçesinde kasksız ve ehliyetsiz motosiklet sürücülerinin kazalara sebebiyet verdiği gerekçesiyle vatandaşların şikayetleri arttı.

Kağızman’da trafik kontrolleri

Kars’ın Kağızman İlçesinde kasksız ve ehliyetsiz motosiklet sürücülerinin kazalara sebebiyet verdiği gerekçesiyle vatandaşların şikayetleri arttı. Şikayetlerin artması üzerine trafik polisleri plakasız, ehliyetsiz, kasksız ve gürültü kirliliği oluşturan motosikletler üzerinde uygulama yaparak evrakları olmayan motosikletleri de toplamaya başladı.

Okulların da açılmasıyla birlikte olası kazalara karşı önlem alan Kağızman Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, kontrollerini sıklaştırdı.

Bu sabah saatlerinde de Kağızman-Iğdır Karayolu ve Kağızman ilçesinin çeşitli yerlerinde eş zamanlı uygulama yapıldı. Şasesinde kazıntı bulunan 3 motosiklet ile ehliyetsiz, plakasız ve eksik evrak bulunduran toplam 20 motosiklet sürücüsü uyarıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Erol Doğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, özelikle ilçede son günlerde meydana gelen Motosiklet kazalarına dikkat çekti. Doğan, 27 personelin katıldığı K–4 uygulaması yaptıklarını belirtti. Doğan, uygulamada 20 motosikletin incelendiğini söyledi. Son 3 yıl içerisinde Kağızman ilçesinde tescili olmayan 250 motosiklet trafikten men edilirken 150 motosiklete de cezai işlem uygulandığını ifade eden Doğan, sürücülerin daha dikkatli, ehliyetsiz, kasksız, plakasız, motosiklet kullanmamaları tavsiyesinde bulundu. Tescilli motosikletleri de başkalarının ehliyetsiz kullanmaları halinde ayrı ayrı bin 400 TL hem sürücüye hem de motosiklet sahibine para cezası uygulanacağını vurgulayan Doğan, “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için lütfen hızlı motosiklet kullananları, vatandaşlarımızı rahatsız edenleri, ehliyetsiz ve plakasız motor sürücülerini de gördükleri takdirde hemen 155 i arayarak bildirmelerini rica ediyoruz.” dedi.

Doğan ayrıca, son iki haftalık periyotta belirli saatlerde yapılan uygulamalarda yakalanan 2 çalıntı motosikleti de sahiplerine teslim ettiklerini kaydetti.

Doğan, son olarak uygulamaların devam edeceğini duyurarak vatandaşların can ve mal güvenliği için herkesin kurallara uyması gerektiğini hatırlattı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler