Kağızman’da Yaşadığın Yeri Anlat Projesi

Kağızman’da Yaşadığın Yeri Anlat Projesi

E-twinning projesi (Tell Me Your Hometown!) kapsamında Kağızman ilçemiz proje ortakları Polonya, Litvanya ve Sırbistana tanıtıldı.

Kağızman Şehit Refik Cesur Ortaokulu İngilizce öğretmenleri Yasemin Baymur ve Kader Korkmaz ile Kağızman Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı İsmail Koyuncu tarafından hazırlanan ve uygulaması ulusal destek ajansının kabul ettiği E-twinning projesi (Tell Me Your Hometown!) kapsamında Kağızman ilçemiz proje ortakları Polonya, Litvanya ve Sırbistana tanıtıldı.

Aynı şekilde bu ülkeler de kültür alış verisi kapsamında öğrencilere görsel ve basılı olarak tanıtıldı. E-twinning platformu sayesinde öğrenciler hem yabancı dili etkili şekilde kullanıp hem de yeni arkadaşlıkları sayesinde başka ülkelerin kültürleri hakkında bilgi sahibi oldu. Ayrıca proje kapsamında Öğrencilerin yaşadığı yerin özelliklerinin farkına varması ve tarihsel, kültürel ve beşeri faktör kavramlarını fark etmesi planlandı.

Böylelikle öğrencilerimiz sosyal ve kültürel olarak araştırma yapma becerileri ve bu becerileri gerçek hayatta uygulama yapmaları hedeflendi. Proje kapsamında açıklama yapan okul müdürü Ahmet Alma şunları ekledi; “Bu proje ile Kağızman’ımızı Polonya, Litvanya ve Sırbistan tanıyoruz. Sarma sarmasını; Kağızman’ımızın kömesini, uzun elmasını; Kağızman bebeklerini öğrendiler. Öğrencilerimizin bu proje ile yabancı dil öğrenme güdülerinin arttığını tespit ettik. Bu öğrencilerin gelecekte ilçemizin yabancı ülkelere tanıtımı için ellerinden geleni ortaya koyacaklarını düşünüyorum. Emekleri için öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve Şehit Refik Cesur Ortaokulu ailesi olarak destek olacağımızı belirtiyoruz.” dedi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler