Kağızmanlı Akademisyenlerden İki Uluslararası Çalışma!

Kağızmanlı Akademisyenlerden İki Uluslararası Çalışma!

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi 22 - 23 Ağustos 2016 tarihleri arasında Makedonya’nın Üsküp/Gostivar şehrinde yapıldı.

8 ülkeden 24 üniversiteden 185 akademisyenin katılımıyla gerçekleşen Kongre’ye Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksekokulu’nda görevli akademisyenlerden Sevda Yalçın ve Alper Yalçın hazırlamış oldukları iki bildiri ile konuşmacı olarak katıldılar. Akademisyenlerden Öğr.Gör. Sevda Yalçın Kongre’de “Doing Business Endeksine Göre Türkiye”, Öğr.Gör. Alper Yalçın ise “Global Endeksler Işığında Ermenistan’ın Ekonomik ve Sosyal Durumu” başlıklı çalışmasını sunmuştur.

Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi rahmetli Prof. Dr. Turan Yazgan hocanın önderliğinde 2003 yılında düzenlenmeye başlanan, Türk Dünyası’nda akademik, sosyal, eğitim ve ekonomik anlamda işbirliğini hedefleyen uluslararası katılımlı bir kongredir. Her yıl Türk Dünyası'nın farklı bir bölgesinde düzenlenen kongrede, sosyal bilimlerin her alanındaki bildirilere yer verilmektedir.

Kağızmanlı akademisyenlerin çok sayıda ulusal ve uluslararası makale ve yayınları bulunmakta olup, farklı ülkelerde çok sayıda akademik toplantılara katılmışlardır. Akademisyenlerin en son 2016 Nisan ayında “Ermenistan Ekonomisi ve Tarihsel Süreç İçerisinde Ermeni Meselesi” ismiyle kitapları Nobel Yayınevi tarafından yayımlanmıştır. Akademisyenlerin uzunca bir süredir hazırlıklarının sürdürdükleri “Kağızman İlçesinin Sosyal ve Ekonomik Profil Araştırması” isimli kitaplarının önümüzdeki Ekim ayında yayımlanacağı bildirildi.

kagizmanli-akademisyenlerden-iki-uluslararasi-calisma!-(1).jpgkagizmanli-akademisyenlerden-iki-uluslararasi-calisma!-(2).jpgkagizmanli-akademisyenlerden-iki-uluslararasi-calisma!-(3).jpgkagizmanli-akademisyenlerden-iki-uluslararasi-calisma!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler