Kağızmanlı Miniklere Kurs Hediyesi!

Kağızmanlı Miniklere Kurs Hediyesi!

Kağızman ilçesinde yaz kursu öğrencilerine söyleşi, konferans, imza günü ve kukla tiyatrosu etkinliği düzenlendi.

 Kağızmanlı Miniklere Kurs Hediyesi!

Kağızman ilçesinde yaz kursu öğrencilerine söyleşi, konferans, imza günü ve kukla tiyatrosu etkinliği düzenlendi.

Türkiye’de ilk kez tatil zamanında düzenlenen okuma seferberliği projesi kapsamında çocuk edebiyatı yazarları ile öğrenciler, kur’an kurslarında ve camilerde buluşuyor.

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği, İstanbul Müftülüğü ve diğer birkaç il müftülüğü ile yürüttüğü bir proje ile Türkiye’de ilk kez yaz tatilinde öğrencilere okumayı sevdirme ve öğrencileri yazmaya teşvik etme çalışması başlattı.

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği ile İstanbul Müftülüğü’nün ortak projesi olarak yaz Kur’an kurslarında uygulanmakta olan “Çağı Yetiştirenlerle Çağın Yetiştirdikleri Buluşuyor” projesi, okumayı, yazmayı teşvik eden ve gazeteciliğe, yazarlığa vurgu yapan önemli bir çalışma.

Bu proje kapsamında Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik imza ve söyleşi programları düzenleniyor. İmza ve söyleşi programları Kur’an kurslarında ve camilerde yapılıyor. Bu da din eğitimi alan çocuklara dil eğitiminin, Türkçe bilincinin, kitap okumanın ve yazmanın önemini vurgulamak açısından çok büyük etki uyandırıyor. 

Katılımcı şair, yazar ve tiyatro sanatçıları, özellikle okuma kültürü oluşturmaya ve yeni yazarlar yetişmesi için yazarlığa yüreklendirmeye yönelik konuşmalar yapıyorlar. Yazarlığa heveslenen ve yazmayı deneyen çocuklardan gelecek yazıları incelemek ve onlara öneri ve eleştirilerle yol göstermek amacıyla Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği üyesi yazarlardan bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyon yıl boyunca çocuk ve gençlerden gelecek yazıları inceleyerek onlara destek olacak.

Düzenlenen etkinliklere Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği üyesi yazarlardan Bican Veysel Yıldız, Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, Doç. Dr. Tacettin Şimşek, Prof. Dr. Sami Şener, Nehir Aydın Gökduman, Mehmet Akpınar, Hilmi Alıcı, Mehmet Solmaz, Vural Eyikan çocuk ve gençlik edebiyatı alanındaki eserleri ile katılıyor.

Proje kapsamında İstanbul’un Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Beykoz, Fatih, Güngören, Kadıköy, Kartal, Kağıthane, Maltepe, Sarıyer, Şişli ilçelerinde ve Kars’ın Kağızman ilçesinde elliye yakın cami ve Kur’an kursunun yaz kursu öğrencilerine söyleşi, konferans, imza günü ve kukla tiyatrosu etkinliği düzenlendi.

Projenin özellikle köylere yayılması için özel bir gayret sarf eden Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci Yazar Bican Veysel Yıldız, projenin bu yönünü “Türkiye’de geç kalmış bir aydın-halk buluşması” olarak nitelendiriyor. 

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Çayarası köyünde de Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bican Veysel Yıldız, köydeki 113 öğrenciye okuma ve yazmanın önemini anlatan bir sunum yaptı. Onlarla söyleşti ve ardından köydeki çocuklar için kitaplarını imzaladı.

Bican Veysel Yıldız, bu konuda şunları ifade etti:

“Bu, Türkiye’de bir ilkin, bir yeni başlangıcın miladıdır. Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği’nin başlattığı “Yazarlar Köylerde/ Anadolu Aydınlarla Buluşuyor Projesi”nin ilk uygulamasıdır. Ayrıca 20 Ağustos 2013 Salı günü saat 10.00’da Kağıthane 21 Ağustos 2013 Çarşamba günü saat 10.00’da Sarıyer 22 Ağustos 2013 Perşembe günü saat 10.00’da Bahçelievler’de sunum, imza programı ve kukla tiyatrosu etkinliği yaptık. Bu çalışma ile ilgili camilerin-Kur’an kurslarının etkinliklerinin duyurulması için bizim aracılığımızla ya da doğrudan müftülük ve kursların gönderecekleri haberlere sayfalarınızda yer vermenizi rica ediyoruz. Kendileri ile ilgili haber yaptığınızda bizim sayfalarımıza link atar ya da mesaj yollarsanız biz de sayfalarımızda paylaşırız. İstanbul Müftülüğü, bu projenin fotoğraf, sunu, metin ve haberlerini kitap olarak yayınlayacak. Orada sizin sayfanızda yer verdiğiniz bu haber metinlerini de sayfanızın ad ve adresi ile yayınlarız. Sizin bu çalışmalarla ilgili yayınladığınız haberleri biz o kitap için arşivleyip, o kitapta yayınlarız.” kha

Bican Veysel YILDIZ Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği Başkanı 0532 410 29 26 [email protected] [email protected]

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler