Kara, “Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak”

Kara, “Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak”

Kars Valisi Ahmet Kara, terör nedeniyle valilere verilecek olan özel yetkiler konusunda değerlendirmede bulundu

 

Hakkari Çukurca karayolunda terör örgütü PKK’nın mayınlı ve roketatarlı saldırısında şehit olan er Vedat Gülder’in cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na bağlı Jandarma Yarbay Yusuf Turgut Filo Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Kars havalimanına getirildi. Gülder’in Türk Bayrağı’na sarılı tabutunu baba Hüsamettin Gülder karşıladı.

 

Şehit er Vedat Gülder için Kars Havalimanı’nda tören düzenlendi. Törene Kars Valisi Ahmet Kara, Tugay Komutanı Kurmay Albay Zeki Gürcan, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve askeri erkân katıldı. Askeri uçakla Kars Havalimanı’na getirilen şehit er Vedat Gülder’in cenazesi törenin ardından ambülânsa konularak Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Budaklı Köyü’ne gönderildi. Gülder’in cenazesi Budaklı Köyü’nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

 

Şehit Er Vedat Gülder’in cenazesi uçaktan indirilirken baba Hüsamettin Gülder gözyaşlarını tutamadı. Kars valisi Ahmet Kara ve Tugay Komutanı Kurmay Albay Zeki Gürcan, baba Gülder’in koluna girerek sakinleştirmeye çalıştı. Baba Gülder, “Oğlumla hemen Ergün, her akşam görüşürdük, iyiyim dedi” dedi.

 

Kars Valisi Ahmet Kara ise; “Hakkâri’de ki hain pusu sonucu Vedat Gülder şehit düştü. Babasını hemen her gece arayarak ben iyiyim diyormuş. Ecel işte burada yakalamış, hain pusu kurulmuş. Bütün milletimizin içinin kan ağladığı bir gün oldu bugün. Bütün Milletimizin başı sağ olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu tür terörist hareketlere boyun eğecek ve onlara eyvallah diyecek durumda değil. Kimse bizden bunu istemesin. Hukuk devleti içerisinde demokrasiden ödün verilmeden gereği yapılacaktır” diye konuştu.

 

VALİ AHMET KARA, VALİLERE VERİLECEK ÖZEL YETKİLER KONUSUNDA DEĞERLENDİRME YAPTI

Vali Ahmet Kara, şehidin köyüne gönderilmesinin ardından bir gazetecinin hükümetin terör bölgesinde ki operasyonlar için valilere özel yetkiler verilmesinin gündemde olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna ise, “Özel yetki şeklinde basında yer aldı. Bu tür terörist hareketlere müdahalede biraz daha seri ve etkili ve ehil kadrolarla müdahale etmek için bir takım mevzuat değişikleri yapılacağını biliyoruz. Merkezi yönetimler kararlar ve izinler beklenmek yerine illerde rahatlıkla kararlar verilip rahatlıkla müdahaleler söz konusu olacağı şeklinde hazırlıklar yapılıyor. Konuyla ilgili olarak Milli Güvenlik Kurulu toplandı. Şu anda da bu konular enine uzununa görüşülüyor. Sonuçta çıkacak kararlar doğrultusunda bize verilecek yetkiler ve görevler her ne olursa olsun en iyi şekilde yapacağız. Ama şunu kesin olarak söylüyorum demokratik açılım ve Milli Birlik ve Beraberlik Projesi gereğince Devletimiz de mümkün mertebe kimseyi incitmeden hukuk içerisinde tedbirlerimizi alacağız. Bu nedenle biraz seri ve etkili tedbirler alınacak bunu da her kes bilmeli. Yani şöyle klasik bir söz var ya hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Milletimizin başı sağ olsun.” Şeklinde karşılık verdi.

 

yes.20110818151254..jpg

 

 

yes.20110818151412..jpg

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler