Karaçanta: Ben hemşehrilerimin hizmetkarıyım

Karaçanta: Ben hemşehrilerimin hizmetkarıyım

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, tanıtımın yeterince yapılmamasının şehrin ekonomik olarak canlanmasının önüne geçtiğini söyledi.

Karaçanta: Ben hemşehrilerimin hizmetkarıyım

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, tanıtımın yeterince yapılmamasının şehrin ekonomik olarak canlanmasının önüne geçtiğini söyledi. “Ben hemşehrilerimin hizmetkarıyım” diyen Karaçanta, Kars Belediyesi olarak kentin tanıtılması noktasında ellerinden gelen gayreti verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirtti.

Karaçanta, “Kültür ve inanç, doğa ve kış turizmi bakımından çok önemli bir yerde olmasına rağmen yıllardan beri bunun tanıtımının yapılmaması tabi çok büyük bir eksiklik. Bu tanıtımın yapılmaması şehrimizi ekonomik olarak da canlanmasının önüne geçilmiştir. Bizim yapmamız gereken şey bundan sonra özelikle Kars’taki kış turizmini anlatmamız, özellikle inanç turizmini anlatmamız, kültür turizmini anlatmamız. doğan turizmini anlatmamızdır. Bunları yaparken de Kars’ın tarihi dokusunu korumamız lazım. Öncelikle bunu ön plana çıkarmamız lazım.” dedi.

Kars’ın turizm bakımından çok ileride olan bir kent olduğunu da belirten Karaçanta, “Başka hiçbir yerde 4 tane turizm sektörünü bir arada görmek mümkün değil. Özellikle Kars’ta Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinden bahsettik. Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinin varlığı Kars için bir şanstır. Kars’ın manevi gücünde büyük rol oynayan bir zattır. Ebu-l Hasan Harakani, Mevlana’nın hocasıdır. Maneviyatı çok yüksektir ama tanıtımı yeterince yapılmamıştır. Bakın bugün Konya, Mevlana hazretleriyle marka şehir haline gelmiştir ve düşünün Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri, Mevlana hazretlerinin hocasıdır!” diye konuştu.

Ani’nin tamamen Anadolu’ya medeniyetin yayıldığı yer olduğunu ifade eden Karaçanta, “1064 Alparslan’ın önderliğinde başlayan hareket Anadolu’nun bu hale gelmesini sağlamıştır. Çünkü ne önemli ticaret yolları buradan geçmektedir. Kış turizmden bahsettim; kış turizmi denildiği zaman aklımıza gelen ilk yer Sarıkamış’tır. Çünkü muhteşem pistiyle, muhteşem doğasıyla ve o muhteşem kristal karıyla fevkalede bir yerdir ve artıları vardır. Sarıkamış aynı zamanda 90.000 şehidimizin kar’ın bile üşüdüğü ortamda  karlar altında canlarını hiçe sayarak şehit olduğu bir yerdir. Dolayısıyla Sarıkamış şehitleriyle bir Çanakkale’dir, Dumlupınar’dır. Biz bunu anlatamamışız. Önceki gün 100. yılı anma etkinliklerinde orada olduk. Bundan sonraki yıllarda daha büyük bir etkinlik düzenleyeceğiz Allah’ın izniyle. Sarıkamış’taki değerleri anlatmakla bitmez. Sarıkamış’ın tanıtımı için elimizden gelenin fazlasını yapacağız.

Biliyorsunuz her yıl gelenek haline gelmiş aşıklar bayramımız var. Kars tanıtım günleri var ama bunlar Kars’ın tanıtımı için yeterli mi? değil.” ifadelerini kullandı.

Karaçanta daha sonra şunları söyledi:

“Ben her televizyon programlarında özellikle Ebu-L Hasan Harakani Hazretlerini, Ani Antik Kentini, hiçbir kentte olmayan 46 tabyasının tanıtımı yapalım diye konuyorum. Türkiye’nin her neresinde olursa olsun hemşehrilerim derken Türkiye yaşayan herkes benim hemşehrimdir, gelsinler Kars’a. Kars onların kendi evleridir, insan evinin kapısını çalmadan içeri girer, bende onların hizmetkarıyım. Biz burada yatırımcıya köstek değil destek olma amacındayız. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi Kars için büyük bir projedir. Sayın Başbakan geçen geldiğinde bizzat kendi ağzıyla ifade etti. Allah izin verirse 2015 yılının sonuna kadar bu proje tamamlanmış olacak. Bu projenin tamamlanmasıyla Kars bölge konumuna geçecek. Çünkü Kars’ta kurulacak lojistik merkezleri, organize sanayi bölgelerinin, hanların oluşması ve bu tren yoluyla pek çok noktaya ulaşım sağlayacak. Bu bölgede yatırımın da önü açılmış olacak, yatırımcının da. Bu bölgede yapılan yatırım sadece Kars için değil, Türkiye için değil aynı zamanda Türki Cumhuriyetleri içinde çok önemli olacak.” 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler