Karaçanta: Biz hizmet aşkıyla yola çıktık

Karaçanta: Biz hizmet aşkıyla yola çıktık

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, katıldığı bir programda kente başlatılan ve devam eden hizmetleri anlattı.

Karaçanta: Biz hizmet aşkıyla yola çıktık

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, katıldığı bir programda kente başlatılan ve devam eden hizmetleri anlattı.

ON4 Haber TV’nin program sunucusu röportaj öncesi yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Yerel seçim sonrası göreve gelen belediye başkanları kendilerini zor görevlerin içinde buldu. Biz de 14 Haber ekibi olarak Kars’a gittik. Kars belediye başkanı Murtaza Karaçanta 30 Mart yerel seçimlerinden %28’in üzerinden oy alarak seçimlerden zaferle çıkmıştı ancak Kars’ın kronik sıkıntıları ise çözülmeyi bekliyor. Ekibimiz hem belediye başkanıyla görüştü, hem vatandaşa mikrofon uzattı. 14 Haber ekibinin Kars izlenimleri şu şekildeydi: 30 Mart yerel seçimlerinde Kars oldukça kritik bir süreç yaşadı. Mhp, Chp, Akp ve Bdp oyları paylaştı. Seçimden zaferle ayrılansa Mhp oldu. Mhp adayı Murtaza Karaçanta %28’lik oy alarak Kars’ın yeni belediye başkanı oldu. Karaçanta başkan oldu ancak kendisini oldukça zor bir görev bekliyor. 30 Mart yerel seçimlerin ardından Kars’ta iktidar partisi koltuğu kaybetti. Mhp’li aday Murtaza Karaçanta seçimi kazandı. Kendisini elbette çok zor problemler bekliyor. Bunların başında da şehir merkezindeki çamurlu yollar geliyor.”

Vatandaşlar ise röportajlarda, “Beklentimiz çok. En azından öncelikle yolların yapılması. Biz köyde oturuyoruz, gelene kadar neler çektiğimizi bir biz biliyoruz. Bu nedenle güzel bir hizmet bekliyoruz. Bozuk yollar ve şehrin yapısı için belediye hemen harekete geçti. Yeni seçilen belediye başkanı Murtaza Karaçanta şehri adeta bir şantiyeye çevirdi.” değerlendirmesini yaptılar.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ise şöyle konuştu:

“Gezdiğiniz zaman göreceksiniz Kars’ı adeta şantiyeye çevirdik, çünkü; biz hizmet aşkıyla yola çıktık, Allah rızası için geldik. Dedik ki biz hizmete talibiz. Gereken güzellikler neyse biz bunu yapacağız. Bunu yapmak için de kolları sıvadık. Maalesef ki bunlar yıllardan beri şehrimizde hep ihmal edilmiş. Bizim ilk önceliğimiz yollar oldu, işe yolla başladık. Tabi bir taraftan da temizlik ekiplerimiz gece gündüz 24 saat çalışıyor.”

Sunucunun “Vatandaşın yeni belediye başkanından beklentisi büyük” sözü üzerine de Başkan Karaçanta şu açıklamayı yaptı:

“Öncelikle halkımızın bize göstermiş olduğu teveccühü sandıkta gördük. Sandıkta görmemiş olsaydık, bugün burada olamazdık. Halkımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Yer altı sorunlarıyla ilgili kanalizasyon falan olan yerlerin olduğu gerçek. Ancak yapılan yerlerde var tabi. Alt sistemde sorun olmayan yerlerdeki yol çalışmalarımızı herhangi bir sıkıntı olmadan devam edecek. Ama kanalizasyon sistemi olan altyapı sisteminde sıkıntı olan yerlerde de, o sıkıntıları ilgili yerlerle görüşüp giderdikten sonra yapacağız. Şehir merkezindeki bozuk yollar için Kars belediyesi hemen harekete geçti. Yolların yapımı için çalışmalar son hızla devam ediyor. Kars belediye başkanı Murtaza Karaçanta şebeke sularının temiz olmadığı iddialarına yanıt verdi. Vatandaşın gönlü rahat olsun.”

Başkan Karaçanta ayrıca, “Suyumuz birçok aşamadan geçtikten sonra halkın hizmetine sunuluyor. Vatandaşımızın kullandığı suda herhangi bir sıkıntı yok. Yani arsenik olayı falan, öyle bir şey yok. Çünkü su arıtma tesislerimizde bu işin uzmanı, mühendis arkadaşlarımız 24 saat görev yapmakta ve suyun klorlanmasına, arıtılmasına titizlikle bakmaktadırlar. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla şehir şebekesinden su içebilir.” dedi.

Sunucunun, “Kars’ın en büyük eksikliği ise yeşil alan eksikliği. Başkan Karaçanta bunun da müjdesini 14 Haber mikrofonları aracılığıyla Kars’a verdi.” dedikten sonra Karaçanta, “Yeşil alanla ilgili Mesut Yılmaz Parkı’mız var çok büyük. 2 yıldır çalışmıyordu, bakım ve onarımını yaptırıyorum şuan. Çok yakın zamanda şelalesiyle birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Vilayetin karşısında balıklı havuz dediğimiz bir yer var. 19 Mayıs tarihinde faaliyete geçti. Millet Bahçesi olarak tanınan bir yerimiz var. Yıllardan beri atıl durumdaydı. % 45’lik bölümü tamamlandı, geri kalan bölümü de tamamlanacak. Onu da bu yıl hizmete açacağız. Özlemini çektiğimiz bahçemize kavuşacağız.” diye konuştu.

Sunucu programı şu sözlerle tamamladı:

“Başkan Karaçanta çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yanına gittiğimizde vatandaşlarla konuşuyor, sorunlarını dinliyordu. Kendisiyle konuşmak isteyen herkesle görüşen Karaçanta sorunlara çare olmaya çalışıyor. Şehrin tüm bu problemlerine rağmen Kars Kalesi’ne çıktığınızda bütün şehir tüm güzelliğiyle ayaklarınızın altında kalıyor.” kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler