Karaçanta, Vatandaşlarla Buluştu!

Karaçanta, Vatandaşlarla Buluştu!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Atatürk Bahçesi’nde vatandaşları ziyaret ederek istek ve taleplerini dinledi.

Bahçenin çok amaçlı kullanılacağını, konser ve aşık dinletilerinin de yer alacağını ifade eden Karaçanta, amaçlarının Karslılara layık oldukları en güzel hizmetleri getirmek olduğunu söyledi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yaklaşık 770 bin metrekarelik bir alanda Kars Kalesi eteklerinde yapılan, halk arasında Millet Bahçesi olarak bilinen Atatürk Bahçesinde incelemelerde bulundu.

Hafta sonu olmamasına rağmen parka akın eden vatandaşların piknik yapıp dinlendiklerini, kendi aralarında sohbet edip çocuklarını da parklarda eğlendirdiklerini görünce çok sevindiğini söyleyen Başkan Karaçanta, bu görüntülerin Kars’ta özlenen görüntüler olduğunu ve bundan böyle bu özlemlerin yerini mutluluğa bırakacağını belirtti.

Vatandaşlarla tek tek tokalaşıp sohbet eden, çocuklarla sarılıp onları öpen, bebekleri kucağına alarak sevgisini gösteren Başkan Karaçanta, bu hareketleriyle vatandaşların gönlünde taht kurdu. Vatandaşlarda Karaçanta’yla yiyecekleri paylaştı ve bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi. Sevecen, sıcak, samimi davranışlarıyla gönüllerinde taht kurduğu çocuklarla da hatıra fotoğrafları çektiren, onları salıncaklarda sallayan, yanaklarını öpen Karaçanta ile çocuklar arasındaki diyaloglarda görülmeye değerdi.

Başkan karaçanta üniversite öğrencilerin de sorunlarını dinledi ve tüm sıkıntılarında belediyenin her zaman yanlarında olacağı sözünü verdi.

Gezi ve incelemelerinin ardından Kafkas Haber Ajansı’na açıklama yapan Başkan Karaçanta, “Kars Kalesi, Evliya Cami, Hasani Harakani Türbesi, Kümbet Cami, Ulu Cami ve yüzlerce Osmanlı evinin bulunduğu Yusufpaşa Mahallesi ve Kaleiçi Mahallesi'ni de içerisine alan Atatürk Bahçesi (Millet Bahçesi) tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlara yeni iş alanları açılacaktır. Kars için işsizliğin bir nebzede olsa azalması adına çok önemli bir hizmet olacaktır.” dedi.

Karaçanta, “Burası halkımızın nefes aldığı yerdir. Bizim çocukluğumuzun, gençliğimizin geçtiği, yıllarca da özlemini çektiğimiz yerdir. Bugün burada bu kalabalığı görmek hakikaten beni mutlu etti. Hafta sonu olmamasına rağmen bu kalabalık bugün burada güzel bir geçiriyorlar. Hafta sonların da yoğunluk daha da artıyor. Bizlerde hemşehrilerimizi böyle mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor. Parkın giriş yolu da yapılıyor. Ayrıca Namık Kemal Evi’nden bu parka kadar güzel bir projemizde var onu da hayata geçireceğiz. Dolayısıyla Atatürk Çay Bahçesini adına yakışır şekilde dizayn etmiş olacağız. Asfalt ve parke taş çalışmalarımızda başladı. Havalar müsaade ettiği müddetçe projelerimizi yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler