Karaçanta’dan gezi açıklaması!

Karaçanta’dan gezi açıklaması!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, mahallerde devam eden çalışmaları yerinde incelemek için yaptığı geziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Karaçanta’dan gezi açıklaması!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, mahallerde devam eden çalışmaları yerinde incelemek için yaptığı geziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Karaçanta, yardımcıları Ferit Yenice, Yakup Yıldız ve ilgili birim amirleriyle birlikte yol ve kaldırım çalışmalarının yapıldığı İstasyon Mahallesi Orta Caddesinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Karaçanta, “İstasyon Mahallemizde Orta Cadde olarak adlandırdığımız bu caddede yol çalışmalarına başladık. Faikbey Caddesi”ne çıkıcağız buradan. Allah nasip ederse bunu yapacağız. Burada yıllardan beri hiçbir şey yapılmamış. Kendi kaderine terk edilen mahalle olmuş. Halbuki Kars”ın en eski yerleşim yeridir. Önem verilmesi gereken mahallelerimizden bir tanesidir. Ama maalesef ki hak ettiği önemi görmemiştir. Ara sokaklar tarihi dokuya uysun istiyoruz. Parke yapılacak. Ana yerleri ise asfalt yapacağız. Vatandaşlar böyle bir yaşam şeklinden hoşnut değil. Kaldırımı yok, yolu yok. 20. asrı neredeyse bitirdik, hala kaldırımdan, yoldan, sudan bahsediyoruz. Vatandaşın en büyük isteği huzurlu ve hak ettiği şekilde yaşamak. Bizlerinde yerel yöneticiler olarak görevi; vatandaşı hak ettiği şekilde yaşatmaktır. Amacımız bu, uğraşımız bu yönde. Vatandaşımızın manevi desteğiyle de bizler bunu başaracağımıza inanıyoruz.” dedi.

BİZİM SANAT ESERİNE, HEYKELE OLAN BAKIŞ AÇIMIZ SAYGI VE SEVGİYLEDİR

Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu döneminde Mihralibey kavşağına yapılan Leyla ile Mecnun heykelinin köprü çalışmaları nedeniyle kaldırılması hakkındaki soru üzerine Başkan Karaçanta şu yanıtı verdi:

“Yolun bağlantı ayağında bulunan heykeller biri Leyla ile Mecnun heykeli, diğeri ise biraz ilerde filli parkta bulunan heykelimizdir. Biz bu heykelleri yapan projeciyi bulduk. Onunda uygun görüşünü iznini alaraktan o heykeli kaldırdık. Heykeli farklı bir yerde mutlaka değerlendireceğiz çünkü bizim sanat eserine, heykele olan bakış açımız saygı ve sevgiyledir. Heykel atıl kalmayacak. Heykeli yapan kişi Azerbaycanlı bir heykeltıraş. Onun isteği, Haydar Aliyev Parkı”nın bir tarafında olması. Tabi biz onun isteğini yerine getirmeye çalışacağız ancak yapacağımız yeni parklarda da değerlendirebiliriz.” dedi.

VATANDAŞIMIZIN BİLEREK ÇÖP ATTIĞINI SANMIYORUM

Ardından mahalleye atılan çöpler konusunda “kendine saygı ve temiz hava için çöp atılmamalı” mesajını veren şunları söyledi:

“Vatandaşımızın bilerek çöp attığını sanmıyorum. Malum çoğu yerde çöp konteynırlarını kaldırdık. Nedeni sineklenme olmasın, vatandaşımız daha temiz bir ortamda yaşasın. Vatandaşlardan benim ricam belirli saatlerde çöplerini çıkarırlarsa çöpleri düzenli bir şekilde alınır. Hem şehrimizin temizliği, hem vatandaşımızın temiz ortamda yaşaması açısından bu son derece önemlidir. Kendine saygı ve temiz hava teneffüsü bakımından vatandaş çöp atmamalı.”

İŞYERLERİ ÖNLERİNE PARK EDEMEME SIKINTISI1

Sürücülerin araçlarını işyerleri önüne park edemedikleri, işyeri sahiplerinin bu park yerlerine sandalye, süpürge, kova ve benzeri malzemeler koyarak “Birazdan bizim araç gelecek” dedikleri ve parka izin vermedikleri yönündeki şikayetlerin artması üzerine ise Başkan Karaçanta şöyle konuştu:

“Bir diğer husus esnaflarımızın işyerlerinin önünü sadece onlara aitmiş gibi kullanmalarını tasvip etmiyoruz. Zabıtalarımız bu konuda esnaflarımızı ziyaret edip uyarıyorlar. Mal gelebilir o ayrı ancak sabahtan akşama kadar sandalye koyup benim arabam gelecek, park edeceğim şeklinde bir tutum elbette doğru değil.”

GEÇMİŞ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA YAPTIKLARI HİZMETTEN DOLAYI CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Karaçanta, Kars’a hizmet etmiş olan belediye başkanlarının bırakmış oldukları hizletlerin devamı noktasında ni gibi adım atacakları yönündeki soruyu da, “Geçmiş dönem belediye başkanlarımıza yaptıkları hizmetten dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Biz her zaman söylediğim gibi yıkmaya değil, yapmaya geldik. Dolayısıyla onların yarım bıraktığı her şeyi devam ettireceğiz. O yaptı ben beğenmiyorum şeklinde bir tutum yok. Bu şehri layık olduğu yere taşıyabilmek adına hizmet üzerine hizmet koymak gerekiyor.” şeklinde cevapladı.

Başkan Karaçanta son olarak, eski Devlet Hastanesinin yıkıldığı bölgede bazı sıkıntıların olduğunu bu sıkıntıların aşılmasını beklediklerini, orasının şehrin nefes alabileceği güzel bir yer olmasından dolayı uygun amaçta kullanılacağı belirti. Tek yön uygulamalarında da, “Tek yön uygulamalarında çalışmalarımız sürüyor. Şehrin büyümesi açısından ben tek yöne karşı değilim. Ancak Faik Bey Caddesi”nin çift yöne açılması gerektiğini düşünüyorum.” diyerek mahalledeki gezisine devam etti.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler