Karaçanta’nın 10 Kasım Mesajı

Karaçanta’nın 10 Kasım Mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 76. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Karaçanta’nın 10 Kasım Mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Atatürk’ün Türk Milleti’nin istiklal mücadelesinin “Başkomutanı” olduğunu ifade eden Karaçanta, “İstiklal mücadelesiyle elde edilen Türk milletinin bağımsızlığı, birliği ve bütünlüğünü Cumhuriyet ile uygarlığa taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefat yıldönümünde minnet ve rahmet ile anarken, Türk milliyetçileri olarak Atatürk’ün manevi mirasına ve ülküsüne sahip çıkmaya ve izinde yürümeye devam edeceğimizin bilinmesini isterim” dedi.

ATATÜRK’ÜN EN BÜYÜK ESERİ TÜRK KİMLİĞİ VE CUMHURİYET

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Atatürk’ün en büyük eseri asırlardan sonra ilk kez Türk kimliğinin ihyası ve Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu millet bu eserlere sahip çıkacak; atasına, kimliğine, cumhuriyetine, bayrağına dost olanları dost, düşmanlık yapanları da düşman bilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal edişinin 76. Yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu vesileyle bütün yol arkadaşlarının manevi hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, rahmetle ve minnetle anıyoruz; ruhları şad olsun.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler