Karakurt Barajı kamulaştırma sorunları TBMM’ye taşındı

Karakurt Barajı kamulaştırma sorunları TBMM’ye taşındı

Kars’ın Sarıkamış İlçesi Karakurt Köyünde ENERGO-PORO yüklenici firması tarafından yapımı devam eden DSİ Karakurt Barajı ile ilgili kamulaştırma sorunları TBMM’ye taşındı.

Sarıkamış Karakurt Köyünden 40 kişilik heyet, DSİ Genel Müdürlük temsilcisi ve ENERGO-PRO yüklenici firmanın üst düzey yetkilileri ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ve 65. dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan tarafında TBMM’de kabul edildiler. 

Basına açık olarak yapılan toplantıda taraflar sorunlarla ilgili görüşlerini ifade ettiler. Kamulaştırmayla ilgili köylülerin yaşamakta olduğu mağduriyetler detaylı bir şekilde görüşüldü. 

Yüklenici firma yetkilileri, 2020 yılının Ocak ayı itibariyle Karakurt barajında su tutulmaya başlanacağını belirttiler. 
Milletvekilleri Arslan ve Kılıç, köylülerin yanında olduklarını ve mağduriyetlerinin karşılıklı anlayış çerçevesinde, hızlı bir şekilde çözülmesinin önemine vurgu yaptılar. 

Yüklenici firma yetkilileri, mağduriyetlerin giderilmesi hususunda, iyi niyet çerçevesinde sosyal sorumluluk anlayışıyla da hareket etmek suretiyle hızlı bir çalışma yapacaklarını ifade ettiler. 

Toplantı, prensipte bir anlaşmaya varıldığının ifade edilmesiyle sona erdi.

karakurt-baraji-kamulastirma-sorunlari-tbmm’ye-tasindi-(1).pngkarakurt-baraji-kamulastirma-sorunlari-tbmm’ye-tasindi-(2).pngkarakurt-baraji-kamulastirma-sorunlari-tbmm’ye-tasindi-(3).pngkarakurt-baraji-kamulastirma-sorunlari-tbmm’ye-tasindi-(4).png

Önceki ve Sonraki Haberler