Karakurt’u sel vurdu

Karakurt’u sel vurdu

SARIKAMIŞ İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN SAĞANAK VE RÜZGAR HASARA YOL AÇTI.

Karakurt’u sel vurdu

SARIKAMIŞ İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN SAĞANAK VE RÜZGAR HASARA YOL AÇTI.

Akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 1 saat süren sağanak Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyünde ilk belirlemelere göre 15 dükkan, 5 ev, ahır samanlık ile patates tarlalarına zarar verdi. Karakurt-Kars  yolu, taş yığınlarıyla kaplanması sonucu bir süre trafiğe kapandı. Kars Karayolları 18. Bölge ekiplerince temizlenen yollar kısa sürede trafiğe açıldı.

Rüzgar iki evin çatısını uçurdu. Araçlar çamura saplandı, dükkânların içindeki eşyalar çamur yığınlarına gömüldü. Kahvehanelerin masa, sandalye ve diğer eşyalar kullanılmaz hale geldi.

Sarıkamış Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  ile Kars İl Afad ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. TEDAŞ ekipleri aşırı fırtınadan dolayı hasar gören hatları onararak kısa süre içinde köye elektrik verdi.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, yaptığı incelemenin ardından vatandaşlardan bilgi aldı. Gürbüz, yaptığı açıklamada, yağmurun çok etkili yağmasıyla kısa sürede sele dönüştüğünü belirterek, haber alır almaz karayolları, TEDAŞ ve Kaymakamlık ekipleriyle Karakurt’a geldiklerini söyledi.

Bütün ekiplerin çok hızlı bir şekilde işe koyulduklarını belirten Gürbüz, şunları kaydetti: ”Haber alır almaz, Karayolları, TEDAŞ, İl Afad, ilçe Jandarma ve Vakıf ekipleri süratle çalışmalarına başladı. Öncelikle Karayollarımız çok hızlı bir şekilde yolumuzu trafiğe açtı. TEDAŞ ekipleri arızaları gidererek köye elektrik verdi. Bu arada hasar tespit çalışmalarına başladık. Can kaybı olmaması bizi sevindirdi. Yağbasan, Yayıklı ve Boyalı köylerimizde de küçük çaplı su baskınları olduğunu, burada da arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapacak. Vatandaşlarımızın mağduriyeti çok kısa zamanda giderilecektir”

Kars Karayolları 18.Bölge Müdürü Turan Yılmaz ise,uzun süreli yağış nedeniyle yola yığılan taş çamurun çok hızlı bir şekilde temizlendiğini belirterek, “Yolumuzu güvenli bir şekilde trafiğe açtık. Şu anda 3 ekibimiz bu güzergahta çalışıyor. Trafik güvenliği ile gerekli önlemleri aldık, duyuruları yaptık ”diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler