Kars, EMİT’te Sarıkamış ile Bütünleşecek!

Kars, EMİT’te Sarıkamış ile Bütünleşecek!

Bu yıl 19. Kez düzenlenecek olan EMİT Fuarı'nda Kars, Sarıkamış ile bütünleşerek hem kültür hem de kar turizmi tanıtımı yapılacak.

Kars, EMİT’te Sarıkamış ile Bütünleşecek!

Volkan Karabağ (Özel Haber)

Bu yıl 19. Kez düzenlenecek olan EMİT Fuarı’nda Kars, Sarıkamış ile bütünleşerek hem kültür hem de kar turizmi tanıtımı yapılacak.

Kars’ın 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde 19. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİT) fuarında tanıtılması için hazırlıklar başladı.

İstanbul’da TÜYAP-Beylikdüzü Fuar alanında 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde düzenlenecek olan EMİT Fuarına katılan Kars; tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin yanı sıra Sarıkamış’ın eşsiz kristal karı ile birlikte kış turizminin de tanıtımını gerçekleştirecek.

Kars Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kars Belediyesi, başta olmak üzere birçok sivil toplum kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla, EMİTT 2015 Fuarı’nda yurt içinden ve yurt dışından katılacak olan misafirlere ve ziyaretçilere Kars’ın en iyi şekilde tanıtımı yapılacak.

2015 EMİTT Fuarına Kars Valiliği olarak Ani Antik Şehrinde yer alan Selçuklu yapılarından oluşan bir stant ile katılım sağlanacaktır. Standın genel öğeleri olarak Anadolu’nun İlk Türk Camii olan Ebû’l Menuçehr Camii ile Selçuklu Sarayından oluşan bir tasarımla ziyaretçilerin karşısına çıkılacaktır. Stand da, bu sene kış turizmi ile Kars kültürel turizmi bir arada sunulacak. Kış turizminin yer aldığı alanda zeminde bir kar üzerinde yürüme efekti sağlayan baskı, arka fonda kış turizm merkezinden bir görüntü ve onun önünde 3 metre boyunda Allahuekber Şehitliğinde yer alan yaralı askeri taşıyan asker heykeli kabartma olarak yer alacaktır. Kültürel turizm olan Kars tarafında ise, Kars yöresi siyah taş zemin üzerinde yürüme efekti sağlayan bir baskı yer alacaktır. Stand içerisinde yer alacak olan raketler ise Ebû’l Menuçehr Camisinde yer alan tavan süslemelerinden oluşan bir taç kısmı yapılarak içleri spot ışıklar ile aydınlatılacak ve iç bölümlerine Kars ve ilçelerinden oluşan görsel baskılar yapılacaktır. Standın tam orta bölümünde ise, ziyaretçilerin ağırlanacağı bir alan oluşturulacak, bu alanın zemini yine motif baskılarla bezenecek. Ayrıca, tavan kısmına ise sanki gökyüzünü yıldız yerine Selçuklu motifleri bezercesine bir efektin yer aldığı aydınlatma yapılacaktır.

12. Salonda 108 metrekarelik üç tarafı açık özel tasarımlı stant ile misafirlerini karşılayacak olan Kars, bu fuarda hedefinin, 2015 yılında bölgedeki turizm hareketlerini daha da canlandırmak olduğu belirtildi. 

kars,-emit'te-sarikamis-ile-butunlesecek!-(5).jpg

kars,-emit'te-sarikamis-ile-butunlesecek!-(4).jpg

kars,-emit'te-sarikamis-ile-butunlesecek!-(6).jpg

kars,-emit'te-sarikamis-ile-butunlesecek!-(2).jpg

kars,-emit'te-sarikamis-ile-butunlesecek!-(1).jpg

kars,-emit'te-sarikamis-ile-butunlesecek!-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler