Kars 30 Ekim'de 24 Saat Suya Kavuşuyor

Kars 30 Ekim'de 24 Saat Suya Kavuşuyor

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İçme Suyu Arıtma Tesisleri inşaatını basın mensuplarıyla birlikte gezdi.

 

Kars’ın su ihtiyacını karşılayacak 10 bin tonluk depoda toplanacak içme suyu arıtma tesisleri çalışmaları hızla devam ediyor.

 Başkan Bozkuş, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kars’a kesintisiz 24 saat su verileceğini söyledi.

 Bozkuş; “İçme suyu 10 bin tonluk su deposuna su verildikten sonra arıtması yapılarak şehir merkezine dağıtılacak. Selim Bayburt Barajı’ndan gelen suyun ishale hattı tamam suyu vanasından kapatmışız. Şuan kullanma yönünden çok uygun bir su biz biran önce arıtma tesisisin yapılmasını, arıtma tesisine de bağlı olarak sayın Bakanımız belirttiği 30 Ekim tarihinde Kars’a suyu vereceğiz” dedi.

 Başkan Nevzat Bozkuş, “İçme suyu arıtma tesislerinin inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Verilen süre içerisinde verilen söz yerine getirilecek. Burada önemli olan ünitelerin tamamlanması belki çevre düzeni buna benzer şeylerde bir eksiklik olabilir. Kars halkına belirtilen tarihte arıtılmış, durutulmuş, içilebilir, kullanılabilir bir suyun verilmesi bunun içinde gördüğünüz gibi inşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. Bütün üniteleri yapılmak üzere planlanmış projeye göre de tesis çalışması sürdürülmektedir. İnşallah hep birlikte açılışına gelir ve arkasından da Kars halkının özlediği işte Kars kuruluş tarihinden bu tarafa ilk defa yani kaynaktan hangi su gelmiş ise onu kullanmışsız. Fakat şimdi arıtılmış insan sağlığını tehdit eden hiçbir yabancı madde bulunmadan rahatlıkla çeşmemizi açtığımızda kullanabileceğimiz bir su ile karşılaşacak” diye konuştu.

 Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş daha sonra basın mensuplarıyla birlikte içme suyu arıtma tesislerini gezdi. Yapılan çalışmaları yerinde gören Bozkuş, çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgiler aldı.

 10 milyon TL.’ye mal olacak içme suyu arıtma tesislerinin 30 Ekim 2011 tarihinde hizmete açılması bekleniyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler