Kars, 30 Şanslı Kadın Girişimci Adayını Arıyor

Kars, 30 Şanslı Kadın Girişimci Adayını Arıyor

Kadınlar girişimci olacak, Boğaziçi Üniversitesi ve KOSGEB destek verecek. Fikrim Geleceğim Kadın Girişimci Programı Kars'ta başlıyor.

Ülkemize yeni kadın girişimciler kazandırmak üzere yola çıkan Fikrim Geleceğim Projesi Kars’a geliyor. Kapsayıcı Büyüme Derneği tarafından yürütülen KOSGEB destekli projede eğitimleri Boğaziçi Üniversitesi veriyor. Ücretsiz eğitimlere katılmak isteyenlerin, 28 Eylül 2017’ye kadar www.fikrimgelecegim.com sitesindeki başvuru formunu doldurması yeterli…

Kadınlar girişimci olacak, Boğaziçi Üniversitesi ve KOSGEB destek verecek. Fikrim Geleceğim Kadın Girişimci Programı Kars'ta başlıyor. Program kapsamında seçilecek 30 kadın, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nden eğitim alırken KOSGEB’ten de girişimcilik sertifikasına sahip olacak. 10 Ekim 2017 tarihinde başlayacak ve ücretsiz olarak verilecek eğitimler, Kars Cheltikov Hotel' de gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin hem kadın istihdamı hem de kadın girişimci sayısı bakımından dezavantajlı bir ülke olduğu gerçeğinden hareketle başlatılan Fikrim Geleceğim projesi, yeni kadın girişimciler yaratmayı hedefliyor. Proje, 3 yıl boyunca ekonomik büyümede aktif rol almak isteyen, girişimcilik yetenekleri doğrultusunda yeni işler yaratıp bu işleri geliştirme potansiyeli bulunan ve ortaya sürdürülebilir bir iş modeli koyabilen kadın girişimci adaylarını desteklemeyi ve bu yolla fırsat eşitliği yolunda kadınların yanında yer almayı amaçlıyor. Fikrim Geleceğim projesi bugüne kadar İzmir, Gaziantep, Kastamonu, Adana, Çanakkale ve Konya'da hayata geçti, bu illerden toplam 180 girişimci kadın sertifikalarına kavuştu.

46 SAATLİK EĞİTİM VERİLECEK

Fikrim Geleceğim Projesi'nin Kars eğitimleri 10 Ekim 2017 tarihinde başlayacak. Katılmak isteyenlerin, 28 Eylül 2017 tarihine kadar www.fikrimgelecegim.com sitesindeki başvuru formunu doldurması yeterli olacak. Formu eksiksiz dolduran isimler mülakata davet edilecekler.

Fikrim Geleceğim Projesi’nin eğitim içeriği 5 modülden ve toplam 46 saatten oluşuyor. Program kapsamında Kişisel Yönetim Becerileri, Girişimciliğe Giriş, İş Planı Kavramı ve Öğeleri, Atölye Çalışmaları, İş Planının Hazırlanması ve Sunumu alanlarında eğitim verilecek.

GÜÇLÜ PAYDAŞLAR, SÜREKLİ DESTEK

Projenin ana paydaşları Kapsayıcı Büyüme Derneği, Boğaziçi Üniversitesi ve KOSGEB olurken, Boğaziçi Üniversitesi’nin akademik katkılarıyla program, 3 yıl boyunca Türkiye’nin her yerinden kadınları girişimcilik yetenekleriyle donatacak. KOSGEB, girişimci adayı kadınlara projelerini hayat geçirmeleri noktasında finansal destek sağlayacak. Programın ileri safhalarında başarılı girişimcilere mentor’lük hizmeti verilerek projelerin sürdürülebilir bir karakter kazanması sağlanacak.

kars,-30-sansli-kadin-girisimci-adayini-ariyor-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler