Kars, 303 Eserle TÜBİTAK’a Hazırlanıyor

Kars, 303 Eserle TÜBİTAK’a Hazırlanıyor

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, 2 yıl önce TUBİTAK projelerinde Kars'tan 24 eserin Erzurum a gittiğini, 3 eserin finale kalarak Ankara'ya gittiğini, burada da 1 eserin Türkiye 2.'si olduğunu söyledi.

 Kars, 303 Eserle TÜBİTAK’a Hazırlanıyor

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, 2 yıl önce TUBİTAK projelerinde Kars’tan 24 eserin Erzurum a gittiğini, 3 eserin finale kalarak Ankara’ya gittiğini, burada da 1 eserin Türkiye 2.’si olduğunu söyledi.

Alkış, “Ben buna çok sevinmiştim çünkü bu iyi bir başarıydı. Ama toplamda katılan proje sayısı azdı. 24 eserin 22’si Alpaslan Anadolu Lisesinden katılmıştı. 2’si Fen Lisesinden katılmıştı. Geçtiğimiz yıl eğitim-öğretim döneminde ise proje sayısı 26’ya çıktı. Bu sefer 22’si Fen Lisesinden, 4 tanesi Alpaslan Anadolu lisesinden çıktı. Fakat bu sayılar yeterli değildi. Bu sene Erzurum’da bölge toplantısına katıldık ve bizim için iyi bir motivasyon oldu. Tüm lise müdürlerimizle, ilçelerde dahil toplandık. Dedik ki ne yapacağız? Arkadaşlar bu bize yakışmıyor. Bölge ilerinden 10 il var Erzurum’a bağlı. Bölge illerinde birinci olmasak da ikinciliği zorlamamız lazım. Arkadaşlarla konuştuk. Ve bir hedef koyduk. TUBİTAK projelerinde 303 eserle inşallah katılmayı hedefliyoruz. 303 olur bu, 360 olur veya 260 olur. Ama kat kat fazla eserle yarışmaya katılacağız inşallah bu sene.” dedi.

Alkış ayrıca, “Birde ortaokul öğrencilerimizin katıldığı “Bu Benim Eserim” yarışması var. Geçen sene “Bu Benim Eserim” yarışmasına da katılım aslında iyiydi. Ama kayda değer, kaliteli projelerde sıkıntımız vardı. Bu sene ortaokul müdürlerimizle de toplantı yaptık. Projeden sorumlu öğretmenlerimizle görüştük. “Bu Benim Eserim” de en az 299 eserle katılmayı planladık. Arkadaşlarla böyle bir hedef koyduk. İnşallah bu hedefi aşacağız diye düşünüyoruz. Şuanda öğrenciler harıl harıl çalışıyorlar. Gayret ediyorlar, araştırıyorlar. Bugünlerde sisteme giriliyor. Dönem sonuna yakın da önce Erzurum a gidiyor çocuklarımız savunma yapıyorlar, Erzurum’dan geçerse de inşallah Ankara’da finalde yarışacaklar.” diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler