Kars 36 Spor’un talebine red geldi!

Kars 36 Spor’un talebine red geldi!

Kars’ta uzun yıllardır devam eden stadyum sorunu bir türlü çözülemiyor. Stadyumu olmayan tek il olan Kars’ta taraftarlar kent merkezindeki stadyumun maçlara açılmasını talep ediyor.

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2015 yılında Fethiye Camisi yanında bulunan Şehir Stadyumu restore edilerek Kars Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti olarak faaliyete sunuldu. Önceden Kars Spor’un maçlarına ev sahipliği yapan stadyum restorenin ardından kapılarını futbol karşılaşmalarına kapattı ve maçlar o tarihten itibaren Kafkas Üniversitesi Aba Müslüm Güven Stadyumunda oynanmaya başladı.

Yeni oluşturulan yönetim ile birlikte Kars 36 Spor kulübü ve taraftarları maçların yeniden Kars Atletizm sahasında oynanması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kapısını çaldı. Kars 36 Spor tarafından verilen dilekçeye olumsuz cevap verilirken gerekçe ise şöyle sunuldu; “2023-2024 futbol sezonu Bölgesel Amatör Liginde ilimizi temsil edece k olan Kars 36 Spor kulübüne İl Müdürlüğümüze bağlı Kars Atletizm sahasının tahsisi istenilmektedir. Ancak 2015 yılında daha önce ismi Kars Şehir Stadyumu olan tesisin Deprem Performans analizi sonucu müdürlüğümüz tarafından yıkımı gerçekleştirilmiştir. Yıkımı yapılan Şehir Stadyumu arsası üzerine Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından Atletizm sahası yapılması için ihale yapılmış olup tesis 2019 yılında faaliyete geçirilmiştir. Atletizm branşının dalları olan disk ve çekiç atma kafesinin çim saha içerisine yakın olduğu, gülle ve cirit atma dallarının kullanım alanı içerisinde olduğu, sulama fıskiyelerinin, dranaj ve mazgallarının yüzeye çok yakın olması nedeniyle sporcu sakatlanmasına neden olacağından ayrıca, sahada futbol oynanması için sporcu, hakem soyunma odaları ile lavaboların yetersiz olduğu ve seyirci tribününün olmaması nedeniyle saha antrenman ve müsabakalar için kulübünüze tahsis edilememiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler