Kars Barajı Ne Olacak?

Kars Barajı Ne Olacak?

Vali Kara, Valilik Toplantı Salonu'nda, Valinin görevlerini beş madde altında toparlayarak daire müdürlerine hatırlattı. Toplantıda Kars Barajıda ele alındı.

 

Vali Ahmet Kara’nın konuşmasının ardından gazetecilerin 2011 yılının ilk Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda dile getirdiğiz gibi toplam bedeli 65 Milyon TL olan Kars Barajı’nın 2010 yılı için ayrılan 6500 TL’nin kullanılmadığı bu nedenle barajda hiçbir işin yapılmadığını Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürü Sinan Tahsin Sarıoğlu’na sormuştunuz. Biz gazetecilere ise vatandaşlar her yerde ‘Baraj ne oldu’ diye soruyorlar.”diye sormaları üzerine ise Vali Kara şunları kaydetti. “2010 yılında Kars Barajı için ayrılan ödenek ihale yapılmadığı için harcanmadı. Buda DSİ’nin kabahati değil. 2010 yılı için ayrılan miktar 6500 Milyon TL idi. O nedenle bu yıla kaldı. Zannedersem bu yıl barajın ihalesi yapılacak. Kars Barajı Kars’ın en büyük yatırımlarından biridir. Bu baraj Susuz’u kısmen Digor’un büyük bir bölümünü Kars’ın topraklarının büyük bir kısmını sulayacak. Benim de çok önem verdiğim sebzecilik alanında büyük bir fırsat sağlayacak.”

KARS BARAJI’NIN TEMELİ ÖNÜMÜZDEKİ AY ATILACAK

Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürü Sinan Tahsin Sarıoğlu ise şunları söyledi. “DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılı içerisinde ihalesi yapılamadığı için bu ödenek harcanamadı. Fakat 2011 yılı içerisinde ise sözleşmeyi bağladık. Nisan ayının ortalarında ilgili Bakanımızın da katılacağı bir törenle barajın yapımına başlanacak. Bu arada ihaleye katılan firmalardan biri de mahkeme yoluna gitmişti. Buda ayrı bir süreçti ve bu sürecinde sonucunu bekleyip göreceğiz. Daha sonra da önünde bir engel kalmayacak.”

 

 HABER: Tacettin DURMUŞ

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler