Kars Barosu, Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu

Kars Barosu, Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu

Kars Barosu, sunduğu bir televizyon programında bir vatandaşın Kürtçe konuşmasını engelleyen Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tacettin DURMUŞ

Kars Barosu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçede, Didem Arslan Yılmaz’ın halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, nefret, hakaret (TCK m:122-125-216) suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Kars Barosu Başkanı Av.Fettah Çapkurt konu ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Başkan Çapkurt Kars Barosunda gazetecilere yaptığı açıklamada; “Biz Kars Barosu olarak Pazartesi günü Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Kendisi hakkındaki suç duyurusunun konusu; halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, nefret, hakaret ile ilgili suçlamalar olacaktır. Bilindiği üzere 24.08.2021 tarihinde Show TV adlı ulusal kanalda Didem Arslan’ın ‘Vazgeçme’ adlı programında bize göre Kürtçe dilene yönelik sözleriyle halkın bir kısmını aşağıladığını ve tahrik ettiğini düşünmekteyiz. Dolayısıyla bu ülkede 20 - 30 milyonu aşkın bir Kürt halkının yaşadığı söz konusudur. Biz bu nedenle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi sunacağız. Kars Barosu olarak bu davanın takipçisi olacağız. Bu görüşümüzü tüm Kars kamuoyuna bildirmek amacıyla bu açıklamayı yaptık” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler