Kars Belediye Başkanı Asfalt ve Yol Çalışmalarını Değerlendirdi

Kars Belediye Başkanı Asfalt ve Yol Çalışmalarını Değerlendirdi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, il genelinde yürütülen içme suyu ve asfalt çalışmalarını değerlendirdi.

 

Başkan Nevzat Bozkuş, Haziran ayının ortalarında başlanılan çalışmaların olumsuzluklara rağmen belirlenen tarihte bitirileceğini vurguladı.

Belediye Başkanı Bozkuş, Karslıların yıllardan beri süren su sıkıntılarının 30 Ekim 2011 tarihinde sona ereceğinin müjdesini de verdi.

Bozkuş, şebekesi yenilenmiş, ishale hattı tamamlanmış, arıtma tesisleri gerçekleşmiş 2050 yılına yönelik Kars’ın su sorununun çözüleceğini söyledi.

Bozkuş; “İlimizde içme suyu anlamında bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda başlangıç noktasında yeterli gelmeyen suyu debisine bağlı olarak ishale hattı arıtma tesisleri ve şehir merkezindeki 130 kilometrelik şebeke hattının değiştirilmesi planlandı. Bu anlam içerisinde 30 kilometrelik ishale hattı tamamlandı. Selim Bayburt Barajı’ndan Kars’a suyumuz geldi. Ve akabinde içme suyu arıtma tesislerinin çalışmalarına başlandı ihale yapıldıktan sonra ve çalışmalar devam ediyor. Bu yıl 30 Ekim’de Kars halkına içilebilir, kullanılabilir su vereceğiz” dedi.

2050 YILINA YÖNELİK KARS HALKININ SU SORUNU ÇÖZÜLECEK

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, şehir şebekesinin büyük bir bölünün tamamlandığını ve 2050 yılına yönelik Kars’ın içme suyu sorunun çözülmüş olacağını ifade etti.

Nevzat Bozkuş; “Şehir merkezindeki şebekede, 130 kilometrelik şebekenin yüzde 70’i tamamlandı. Yani 86 kilometrelik asbest borulu şebeke var. 44 kilometrede ilave edilecek. Bunlardan yaklaşık 80 kilometresi tamamlandı. Geriye kalan 50 kilometrelik çalışmalar mahallerde devam ediyor. Ama ağırlıklı olarak büyük çaptaki borular değiştirildi. Küçük çaptaki borular kaldı bunlarda kenar mahallelerde yer almakta bunun için su şebekesinde ciddi bir sorunumuz gözükmemekte 30 Ekim’de şebekesi yenilenmiş, ishale hattı tamamlanmış arıtma tesisi gerçekleşmiş 2050 yılına yönelik Kars halkının, Kars’ın su sorunu çözülmüş olacak” diye konuştu.

 ALT YAPI ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Kars’a işe özellikle alt yapıdan başladığının üzerini çizen Başkan Nevzat Bozkuş, şunları söyledi:

“Biz özellikle alt yapıdan başladık. Çünkü alt yapıya girmek. Yürek ister. Alt yapısı olmayan bir şehirde asfalt yapılmasının da bir anlamı olmazdı. Alt yapıda kanalizasyon şebekesi çalışmamız devam ediyor. Yaklaşık 20 kilometrelik bir şebeke ihalemiz oldu. Bu da şehrin farklı bölgelerinde özellikle kanalizasyon şebekeleri olmayan bölgelerde devam etmektedir. Tabi toprak altı alt yapı tamamlanan bölgelerde hızlı bir şekilde sıcak asfaltın yapılmasına geçildi. Burada planladığımız Faikbey Caddesi, Atatürk Caddesi, Kazımpaşa Caddesi, Halitpaşa Caddesi, İnönü ve Cumhuriyet Caddeleri, bunlardan Atatürk caddesi ile Faikbey caddesinin asfalt işi tamamlandı. Bugün Kazımpaşa caddesinde asfaltla ilgili alt yapı çalışması devam etmekte ve arkasından İnönü Caddesi’ne gireceğiz. İnönü Caddesi’nden sonrada Cumhuriyet Caddesi ile bu yılki asfalt çalışmamız Halitpaşa Caddesi ile birlikte tamamlanmış olacak. Yaklaşık 15 kilometre. Yine bunlara bağlı olarak asfalt çalışması devam ederken kaldırımların bakımı yapılıyor. Kaldırım çalışmaları, bordur çalışmaları, yine geçmişten kaynaklı özellikle doğal taş ve beton parke taşlar yapıldıktan sonra logar kapaklarının, bacalarının üst kısmı kapanmış, gerek yağmur suyu kanalları, gerekse kanalizasyon bacalarının kapalı olması nedeniyle sağlıklı bir şekilde her iki şebekede çalışma gözükmüyordu. Bunların hepsi yeniden gözden geçirildi bacalar temizlendi. Ve çalışır hale geldi. Asfalt ile aynı seviyede baca kapakları yeniden yerleştirildi.”

 

yes.20110805233806..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler