Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta: İyi Yol Kat Ettik

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta: İyi Yol Kat Ettik

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars’ta kısa süre içersinde gerçekleştirilen hizmetler hakkında açıklamalar yaptı.

Yol yapım çalışmaları başta olmak üzere birçok konuya değinen Karaçanta, vatandaşın hizmet alması noktasında gereken gayretin sarf edildiğine dikkat çekti.

Sezon başında yol yapım çalışmalarına ilişkin koyulan hedefin kat kat üstüne çıkıldığını belirten Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yaptığı açıklamada; “Bizim yaz başı almış olduğumuz karar sonucunda yaptığımız açıklamada 4 ile 6 Km arasında bir asfalt çalışması gerçekleştireceğimizi, yaklaşık 30 Km de kilit parke taş çalışmamız olacağını söylemiştik ama işin tam tersi oldu. Şu ana kadar yaklaşık 26 Km asfalt attık ve şehrin ana arterlerinde büyük bir yol kat ederek hemen hemen tamamladık. Bununla birlikte kilit parke taş çalışmalarımız da tam teşekküllü olarak devam ediyor. Bizim asfalt şantiyemiz 1 saatte 120 ton sıcak asfalt atabilecek kapasiteye sahip ve şantiye çalışanları dahil o asfaltta çalışan herkes tamamen belediyemize ait personeldir. Dolayısıyla biz öz kaynaklarımızı da kullanarak hizmet etmeye çalıştık. Bu bizim maliyeti düşürmemize ve tahmin ettiğimiz seviyelerin üzerinde bir çıkmamıza vesile oldu.” ifadelerini kullandı.

Bazı mahallelerde yaşanan sulardaki renklenme olayına ilişkin de açıklama yapan Karaçanta, bu sorunun da mevsimle birlikte ortadan kaldırıldığını söyledi. Karaçanta konuya ilişkin şunları söyledi; “Bu tamamen mevsimsel bir durumdur. Daha önce o sulardan aldığımız örnekleri bir çok yerde tahlile gönderdik ve kesinlikle sağlık açısından sorun yaratacak bir durumun söz konusu olmadığı bilgisine ulaştık. Bizim vatandaşlarımıza sağlıksız su içirme gibi bir düşüncemiz kesinlikle olamaz bunun yanı sıra sulardaki renklenme mevsimsel bir durumdur ve sudaki mangan değerinin artışıyla alakalıdır ve geçici bir durumdur. Bunu biz geçen yıl da yaşadık, bu yıl da yaşadık, önümüzdeki yıl da yaşayacağız. Bunun için Devlet Su İşleri’nin Bayburt Barajı ile ilgili bir çalışma yapması lazım, bununla ilgili de yetkililerle bir görüşme sağladık ve gerekenin yapılacağını düşünüyoruz. Verdiğimiz suda sağlıktan yana sıkıntı yok fakat renk insanlarımızı ister istemez tedirgin ediyor bunun da üstesinden gelinecek inşallah.”

Kars’taki yapılaşma hakkında da vatandaşa yönelik hem uyarı hem de hatırlatmalar yapan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Vatandaşın projesi, imar durumu göz önüne alınarak evrakları tamam ise ve proje koruma alanında değil ise kim olduğuna bakmaksızın elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bununla ilişkili olarak Kars’ta inşaat sektörünün hız kazandığını söyleyebiliriz.” dedi.

Öte yandan TOKİ ile ilgili vatandaşlara çağrıda bulunan Karaçanta, “TOKİ burada ayrıca bir yönetim oluşturdu. O yönetim vatandaşa evlerini teslim ediyor. Vatandaşın yapması gereken ise doğalgaz abonesini yaptırmak, elektrik abonesini yaptırmak ve eski evlerini yıkıp, yıktığına dair belgeyle yönetime başvurmak şeklinde yolu takip etmeleri halinde evlerine taşınmaları hususunda başka bir sıkıntı yaşanmıyor.” şeklinde konuştu. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler