Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın Mevlid Kandili Mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın Mevlid Kandili Mesajı

​Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Karaçanta Mesajında; “Güzel ahlakın, adaletin, sevginin, hoşgörünün ve merhametin sembolü Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin yıldönümünü idrak ediyoruz. Mevlit Kandili, Hz. Muhammed (S.A.V)’in birbirinden güzel sıfatlarının hatırlanmasına vesile olan kutsal gecelerden biridir. Yarın; O’nun dürüstlüğünü, yüksek insani değerlerini ve merhamet duygularını anlamak için bir fırsattır.

Peygamber Efendimizin bir hadisinde “Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran” buyurduğuna dikkat çeken Karaçanta, “Bizlerde yaşam tarzımızla örnek olmalıyız. Peygamberimizin hayatı hepimiz için örnek olmalıdır.” dedi.

Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin kandilini tebrik ediyor, şehrimize, ülkemize ve tüm İslam alemi için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum” ifadesine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler