Kars Belediyesi 60 Bin Ton Asfalt Üretecek

Kars Belediyesi 60 Bin Ton Asfalt Üretecek

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki esnaflarla bir araya geldi. Bozkuş, toplantıda esnaf ve sanayicilerin yaşadıkları asfalt, su ve diğer problemlere yönelik sorularını cevapladı.

 

Nevzat Bozkuş, Kars Valiliği tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya katıldı. Kars'ta yaşanan yol sorununa da değinen Başkan, görevi devraldıklarından bu yana çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bozkuş, "Geçen yıl şehri yapılan çalışmalarla kazdık, oluşan duruma yönelik asfalt ihalesini yaptık. Belediyemiz şirketine asfalt makinesi plent aldık, bütün parçaları geldi. Asfaltla ilgili bu yıl 12 kilometrelik 60 bin ton asfalt yapacağız. Bunların içerisinde Faikbey Caddesi, Kazımpaşa, Atatürk Caddesi, Gazi Ahmet Muhtarpaşa Caddesi, Halitpaşa Caddesi, İnönü Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi bunların bu sene asfaltlarını bitirmiş olacağız. " dedi. 

 

Bozkuş, şehir merkezinde 130 kilometrelik içme suyu şehir şebekesinin ihalesinin yapıldığını dile getirdi. KargazTürk Telekom ve Tedaş'ın çalışmalarının neticesinde yolların bugünkü halini aldığını vurguladı. 

 

Başkan Bozkuş, "Şehir şebekesi tamamlandı, biz de şehir merkezinden küçük sanayi sitesinin üst kısmında olan depoya kadar şebekeyi tamamladık. Sadece arıtma tesisinin bitmesini bekliyoruz. Arıtma tesisimizin çalışması devam ediyor. Başbakanımız haziran ayı söylemişti ancak gelişmeler 30 Ekim'i gösteriyor. Çünkü arıtma tesisinin bütün üniteleri tamamlanırsa Kars'a sağlıklı bir su vermiş olacağız. " 

 

Bozkuş, sanayi esnafının da bu şekilde su probleminin çözüleceğini açıkladı. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler