Kars Belediyesi Asfalt Çalışmalarına Start Verdi

Kars Belediyesi Asfalt Çalışmalarına Start Verdi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, bugüne kadar vatandaşların konuştuğunu, bundan sonra kendilerinin konuşacağını belirtti.

 

Bozkuş, projesiz ve ödeneksiz hiçbir iş yapmayacaklarını ve vatandaşları mağdur etmeyeceklerini kaydetti.

Belediye Başkanlığı’nın şehir merkezinde yapacağı asfalt çalışmaları start verme töreninde konuşan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars’ın her yönüyle değişmek zorunda olduğunu ifade etti.

Başkan Bozkuş, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceklerini ve popülist bir politika izlemeyeceklerini söyledi.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMLERİN HAKKINA HARAM GETİRMEYECEĞİZ

Başkan Nevzat Bozkuş, “Bugüne kadar vatandaşlar konuştu şimdide biz konuşacağız. Biz göreve geldiğimizde ilimizin özellikle şehir merkezindeki alt yapı sorunlarının önemli olanlarını öncelikli sıraya dizdik. Bunlardan toprak altı alt yapı öne çıktı. Bu da su şebekesi, kanalizasyon şebekesi ve şunu hep ifade ettik dedik ki, yani biz tüyü bitmemiş yetimlerin hakkına haram getirmeyeceğiz. Ve makyaj yapmayacağız popülist bir politika izlemeyeceğiz. Her şey kuruşu kuruşuna yerinde kullanılacak. Bunun için ben hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Sabırla bizi izlediler, beklediler ve dinlediler” dedi.

KARS TARİHİNDE İLK KEZ BÖYLE ASFALT YAPILACAK

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars tarihinde ilk üç kademeli sıcak asfalt yapılacağını vurguladı. Bozkuş; “Biz yaklaşık 130 kilometrelik su şebekesi, 70 kilometresini tamamladık. Elbette bunun karşılığında yollar kazıldı bozuldu. Bizimle birlikte yine paydaşlarımız var. TEDAŞ, TELEKOM, KARGAZ bunlarda kazmak zorundaydı. Vatandaşlarımızla bu sıkıntıyı birlikte yaşadık. Ama şimdi asfaltın yapılmasına sıra geldi. Ve asfalt tesisi kurulduktan sonra ihalemizi yaptıktan sonra yine birlikte çalışacağımız değerli alt yüklenici firmamızla bir takım plan ve programlar yaptık. İş programımızı yaptık. Sonuç itibariyle bu güne geldik. Bugün işte kazmayı vurduk. Atatürk Caddesi, Kazımpaşa caddesi, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinde bulunduğumuz Halitpaşa caddesi, Faikbey Caddesi, İnönü Caddesi, Cumhuriyet caddesi ve bütün bu caddelerin tek tek mevcut asfaltları, doğal taş, parke taşları sökülecek. En az 30 santim aşağı ineceğiz. Ve üç tabakadan oluşan asfalt yapacağız. Bu da Kars tarihinde ilk defa gündeme gelmiş olacak” diye konuştu.

Asfalt makinesiyle saatte 120 ton sıcak asfalt üretileceğini ifade eden Bozkuş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Firmamızla birlikte hangi ocaktan daha sağlıklı malzeme alabiliriz. Bunları tartıştık. Bunları tartışmaya açtık. Kendilerinin tecrübeleri nedeniyle bize çok ciddi anlamda destek oldular. Bu konuda kullanacağımız malzeme çok sağlıklı malzeme bakın içerisinde ileride bir problem olmaması için kimyasal madde bile kullanacağız. Ve bütün alacağımız malzemeleri tek tek Ankara’ya gönderdik. Testen geçirttik, deneyleri yapıldıktan sonra karar verdik. Yine bütün malzemesi de rafineriden gelen bütün malzemesi de testen geçirildikten sonra kullandıracağız. Bu da şunu gösteriyor. Asfalta hem kullanacağımız taş malzemesi, hem de asfalt malzemesi, bütün malzemesi çok çok önemli bunlarda deneyden testen geçirildikten sonra kullanılacak. Ve sonuç itibariyle bizim hesabımızda bu yıl 12 kilometre ile 15 kilometre arasında sıcak asfalt yapmak programımızda var. Buna bağlı olarak diğer ara caddelerdeki sokaklardaki bozulmuş olan yollarında bakım ve onarımına devamlı devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın yine kanalizasyon şebekesi devam ediyor. Su şebekesi devam ediyor. Ne söz verdik ise onu yapıyoruz. Belediye binasının da kısmet olur ise önümüzdeki ay temelini atıyoruz. Yine hayvan pazarının temelini atıyoruz. Şehir merkezindeki stadyumu şehir dışına çıkartıyoruz. Ondada ciddi bir gelişme oldu. Dün yine çok önemli bir gelişme oldu. Atatürk ve Bayrampaşa’nın konutlarının TOKİ vasıtasıyla yapılması için tamamıyla biz TOKİ’ye devrettik. 2 bin 30 tane konut yapılacak. Bugün belediyemizde 886 vatandaş ile senet imzalayacağız. Senet imzalandıktan sonra ihaleye çıkacak. TOKİ’de Atatürk ve Bayrampaşa mahallelerine 60 blok üzerinde toplam 2 bin 30 tane konut yapılacak. Oradaki gayrimenkullerin ve arazinin bedeli 19 trilyon TL. ama TOKİ’nin yapacağı konutların bedeli de toplam 200 trilyon TL. tutuyor. Buda şunu gösteriyor. Biz göreve geldiğimizden bu tarafa hep şunu söyledik. Projesiz ve ödeneksiz hiçbir işi yapmayacağız. Hiç bir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Belediyenin kapısına ikide bir parası için kimse gelip gitmeyecek.”

BELEDİYENİN KASASINDA 10 TRİLYON VAR!

Başkan Nevzat Bozkuş, Belediye’nin kasasında şuan itibariyle 10 trilyon TL. olduğunu ve ödenek sıkıntısı çekmeyeceklerini belirtti.

Bozkuş; “ İşte biriside bu asfaltla ilgili bugün nerden bakarsanız bakın 10 trilyon TL paramız var. Ve Ulaştırma Bakanlığımızdan ayrıca şehrin giriş ve çıkış noktaları onları ilgilendiren konu olduğu için söz almışız. Onlara da yaptıracağımız asfaltlar var. Bu da yine Sayın Başbakanımıza sunmuş olduğumuz ciddi bir projemiz var. 6 aya hazırlattığımız 200 trilyon TL’lik “Kentsel Tasarım Projesi” bununda 1’nci ve 2’nci etabını özellikle İstikam Çay Bahçesi ve Millet bahçesinin uygulama projelerinin ihalesi yarın yapılıyor. Projelerde belli bir aşamaya geldi. Ve artık buda şunu gösteriyor. Şehir her yönüyle değişmek zorunda ve değiştireceğiz. Yapılacak asfalt yolların ilimize ülkemize Kars’ta yaşayan herkese hayırlı olsun bizden dolayı arabalarınız zarar gördü ama sağlığınız zarar görmeyecek. Şu anda kullandığımız suyun içilmez raporu var. İçilmez raporu olan bir suyu size sunup üzerinden asfalt yapsaydık. Vicdanen rahatsızlık duyacaktık. İnsanların arabalarını bakım onarımdan geçirdiğimiz zaman kazanabiliriz ama sağlığımızı parayla bile kazanamayız. Bu bizim için ilkeydi önemliydi. Buna önem verdik. Bu anlam içerisinde hemşerilerimizden de özür diliyoruz. Bu sunduğumuz hizmetten dolayı rahatsız olmuşlarsa ama biz hep doğrularım yapacağız. Bildiğimiz doğrular ne ise onun üzerine gideceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra asfalt çalışmaları için Atatürk Caddesi’ne il kazma vuruldu. Atatürk Caddesi iş makineleriyle kazılmaya başladı. Belediyenin asfalt çalışmalarına başlaması vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılandı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler