Kars Belediyesi Asfalt Plenti Kuruyor

Kars Belediyesi Asfalt Plenti Kuruyor

Kars Belediyesi Merkez Bozkale yolu üzerinde yeni bir asfalt plenti kuruyor.Havaların ısınmasıyla birlikte şehir merkezinde asfalt ve kaldırım çalışmaları başlatacak belediye Bozkale yolu üzerinde kendisine ait yerde asfalt plentini kurmaya başladı.

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başkan Yardımcısı Fatma Sinar ile birlikte plentin kurulacağı yere giderek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

Asfalt Plenti’nin kurulması için çalışmalar başlattıklarını belirten Başkan Bozkuş, ödenek sıkıntılarının olmadığını vurguladı.

Başkan Nevzat Bozkuş, Kars’a bugün yap, yarın boz değil, kalıcı hizmetler yapmak için göreve talip olduklarını söyledi.

Bozkuş; “Biz öncelikle alt yapıyı ele aldık. Alt yapısı olmayan bir yerde asfalt yapmanın bir anlamı olmazdı. Çünkü altta meydana gelecek bir olumsuzlukta yeniden yapılacak yol bozulacaktı. Bunun için öncelikle içme suyu şebekesini tamamladık şehir merkezinde. Telekom, TEDAŞ ve Kargaz’da kendiişlerini yaptı. Bu yıl özellikle şehir merkezinin asfaltını tamamlayacağız. Bunun için her şey hazır” dedi.

KARS’A KALİTELİ ASFALT YAPACAĞIZ

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kendilerinin üreteceği ve kendi denetimlerinde yapılacak asfaltın 20 santim kalınlığında ve kalıcı olacağını kaydetti.

Bozkuş; “Uzun yıllar Karslıların özlemini çektiği temiz ve kaliteli asfalt yapacağız. Bunun için özellikle vatandaşlarım evleri ve işyerleriyle ilgili alt yapı işlerini tamamlamalıdır. Çünkü asfalt yapıldıktan sonra yol ve kaldırımların eşilmesi söz konusu olamaz. Bunun için öncelikle vatandaşlarımız doğalgaz, kanalizasyon, su ve elektrik ile ilgili ilerini bitirmesi gerekiyor. Aksi takdirde yollar yapıldıktan sonra bir daha kazılmasına imkan tanımayacağız. Bu konuda vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya davet ediyoruz. Biz bu hizmetleri vatandaşlarımız için yapıyoruz. Artık iki günde bir bozulan yol ve kaldırım değil, uzun ömürlü ve kaliteli asfalt yapacağız. Yani kısacası Kars’ın yol ve kaldırım sorunu bu yıl bitecek” diye konuştu.

BU YIL İŞİMİZ YOL VE KALDIRIM

Bu yıl işlerinin asfalt ve kaldırım olduğuna dikkat çeken Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Belediye olarak bu yıl ağırlığımızı yol ve kaldırımların yapılmasına vereceğiz. Amacımız kısa süren yaz sezonunda kent merkezinin cadde ve sokaklarının yapımını tamamlamak. Bunun için çalışmalara başladık. Asfalt Plenti kurulmaya başladı. Kısa sürede plentinin tamamlanmasını sağlayacağız. Plentin kurulacağı bölgenin alt yapısını kısa sürede bitireceğiz. Alta yapısı ve zemin çalışmaları tamamlandıktan sonra asfalt plentinin montaj çalışmaları başlayacak. Tamamen bilgisayar ile kontrol edilen plent, istenilen her türlü karışım ve kıvamda üretim yapabiliyor. Asfalt üretiminde kullanılacak malzemelerin miktarları bilgisayarda girildikten sonra asfalt plenti malzemeleri otomatik olarak alıp karışım yapıyor. Yeni plent sayesinde yüksek kalitede asfalt üretimi yapacağız. Mayıs ayının ilk haftasında montaj çalışmaları tamamlanacak ve yeni plentimizde üretime başlayacağız” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı daha sonra asfalt plentinin kurulucağı yerleri gezdi. Plentin özellikleri hakkında da bilgiler alan Bozkuş, çalışmaların kısa sürede tamamlanması için gerekli talimatı verdi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler