Kars Belediyesi, maske ve eldivenler için özel atık kutuları koydu

Kars Belediyesi, maske ve eldivenler için özel atık kutuları koydu

Kars Belediyesi, dünyayı tehdit eden korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında kullanılmış eldiven ve maske gibi tıbbi atıkla için özel atık kutuları yerleştirdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli ekipler, şehrin 40 ayrı noktasına özel çöp kutularını vatandaşın rahatlıkla görebileceği yerlere bıraktı.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen yaptığı açıklamada, söz konusu hizmet ile halkın virüsten etkilenmesini önleme faaliyetleri kapsamında “Tıbbi atık” olarak değerlendirilen ve salgın nedeniyle kullanımı artan maske ve eldivenlerin toplanması için özel atık kutularının halkın yoğun olduğu alanlara yerleştirildiğini söyledi.

Bilgen açıklamasında, özel atık kutularında biriken eldiven ve maskelerin, Temizlik İşleri ekiplerince itinalı bir şekilde alınarak imha edileceği de belirtti.

Maske ve eldivenlerin olmayıp tıbbi atık olduğuna dikkat çeken Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, “Bilindiği gibi korona virüs salgını, tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi ve ilimizi de tehdit ediyor. Kars’ta bu salgından korunmak için tüm kurumlar mücadele ediyor. Bizler de Kars Belediyesi olarak salgının önlemesi için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Kars’ta virüs nedeniyle vatandaşlarımız maske ve eldiven kullanılıyor. Halkımızdan ricamız çöp olmayıp tıbbi atık olan eldiven ve maskelerin kullanıldıktan sonra bu kutlara atılmaları hepimizin sağlılığı için son derece önemlidir. Kullanılmış olan eldiven ve maskelere virüs bulaşmış olabilir ve bu virüsler canlı bir şekilde bir süre yaşayabilir. Bu nedenle şehrin 40 ayrı noktasına bu kutlulardan koyduk. Bu kutulara atılacak olan tıbbi atıklar ekiplerimiz tarafından alınarak özel olarak imha edilecek. Bu ölümcül virüs salgınından korunmak için tük Kars halkı olarak birlikte mücadele etmemiz toplum sağlığı için son derece önemlidir. Hep birlikte bu mücadeleye ortak olalım” dedi.

kars-belediyesi,-maske-ve-eldivenler-icin-ozel-atik-kutulari-koydu-(5)-001.jpgkars-belediyesi,-maske-ve-eldivenler-icin-ozel-atik-kutulari-koydu-(6).jpgkars-belediyesi,-maske-ve-eldivenler-icin-ozel-atik-kutulari-koydu-(7).jpgkars-belediyesi,-maske-ve-eldivenler-icin-ozel-atik-kutulari-koydu-(8).jpgkars-belediyesi,-maske-ve-eldivenler-icin-ozel-atik-kutulari-koydu-(4)-001.jpgkars-belediyesi,-maske-ve-eldivenler-icin-ozel-atik-kutulari-koydu-(3)-001.jpgkars-belediyesi,-maske-ve-eldivenler-icin-ozel-atik-kutulari-koydu--(2)-001.jpgkars-belediyesi,-maske-ve-eldivenler-icin-ozel-atik-kutulari-koydu--(1).jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler