Kars Belediyesi'nce Yeşillendirme ve Park Çalışmaları Yapıldı

Kars Belediyesi'nce Yeşillendirme ve Park Çalışmaları Yapıldı

Kars Belediyesi, son 2 yılda kentin muhtelif yerlerinde yaptığı park, düzenleme ve yenileme çalışmalarıyla aktif yeşil alan sayısını artırdı.

 

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Sinar, kente nefes aldıracak yeni projeler geliştirdiklerini belirti.

Sinar; “Amacımız aktif yeşil alan oluşturmak. Yeni parklar, yeşil alanlar ve diğer altyapı çalışmalarımızla Kars’ı temiz, yemyeşil, çağdaş ve gelişmiş bir kentte dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi.

 Kars’ta refüjler, parklar ve bahçeleri çiçeklendirdiklerini belirten Başkan Yardımcısı Fatma Sinar; “Yaptığımız çalışmalarla 2011 yılı itibariyle kent genelindeki yeşil alan miktarını kişi başı 11,48 metrekareye çıkardık. Yapılan çalışmalarla kentimizin daha da yaşanabilir olması için çalışıyoruz. Yeni oluşturulan alanlar, yol ağaçlandırmaları ekimleriyle birlikte 200 bin mevsimlik çiçek dikimli gerçekleştirdik. Kişi başı aktif yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için yeşil alan çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yapılan çalışmalara vatandaşlar sahip çıkmalıdır. Çünkü biz onlar için yapıyoruz. Biz yaparken onlarında koruması gerekiyor” diye konuştu. 

 

MAHALLELERDE YENİ PARKLAR OLUŞTURULUYOR

Belediye Başkan yardımcısı Fatma Sinar, SODES kapsamında mahallerde oyun alanları ve yeni parklar oluşturduklarını ifade etti.

Kent merkezinde nüfusu 100 bin’e ulaşan Kars’ta yaşayan herkesin park ve yeşil alanları değerlendirdiğini belirten Başkan Yardımcısı Sinar; “Muhtelif mahallelerimizde birçok parkı hizmete açtık. Vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri, spor yapıp, çocuklarını eğlendirebilecekleri sosyal alanlar oluşturmaya kentimizin gelişme bölgelerinde de devam edeceğiz. Bu doğrultuda projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Birçok mahallemizde parklar yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” şeklinde konutu.

Kars Belediyesi tarafından Bülbül Mahallesi, Sukapı Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde park ve oyun grupları yapıldı.

Belediye kent merkezine giriş-çıkışları yeşillendirdi. Belediye tarafından yeşillendirilen alanlara çiçek ekilerek daha güzel bir görünüm sağlanıyor.

Yapılan çalışmaları Başkan Yardımcısı Fatma Sinar, bizzat yerinde görerek takip ediyor. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a Başkan yardımcısı Fatma Sinar, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

yes.20110811215949..jpg

 

yes.20110811220048..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler