Kars Belediyesi'nde Devrim

Kars Belediyesi'nde Devrim

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 300'ün üzerinde Belediye çalışanını ilgilendiren diğer kamu kurumlarına personel aktarılması konusuyla ilgili açıklama yaptı.

 

Başkan Bozkuş, “6111 sayılı yasaya bağlı olarak son Anayasa değişikliğinde bu paket içerisinde yerel yönetimlerde gerek belediyelerde gerek özel idarelerde norm kadro fazlası olan personelin diğer kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılması. Bu anlam içerisinde bizde norm kadro fazlası olan personelimizle ilgili çalışma yaptık. Kısa süre içerisinde Valilikte yapılacak toplantı sonucunda Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü diğer kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılacak. Elimizde 300 kişinin üzerinde norm kadro fazlası var.” dedi.

 

 

 

Bozkuş daha sonra şunları söyledi:

 

“Gidecek arkadaşlar içinde Belediye içinde bu uygulama iyi olacak. Çünkü; gidecekleri kurumlarda maaşlarıyla ilgili bir sorun yaşamayacaklar. İkramiyelerini alacaklar. Yani sonuçta Tüm sosyal haklarını da sağlıklı şekilde alacaklar. Belediyelerde bu tür sorunlar devam ediyor. Biz geldiğimizde rutin olarak her ay maaşlarını ödedik ama ikramiyelerin ödemesinde halen daha sıkıntı çekiyoruz. Hastaneye gittiklerinde faturaları belediyemize geldiğinde zar-zor onları ödemeye çalışıyoruz. Bu da şunu gösteriyor; gidecekleri kurumlarda kendileri için bir şans doğdu. Bunu böyle değerlendirmeleri lazım. Belediyeye alışmış olabilirler, “bizi orada çok farklı yerlere mi gönderecekler” gibi endişelere de düşmemeleri lazım. İşten çıkardıkları yoktur. Türkiye’de aynı ilde, aynı kamu kuruluşları içerisinde  bir yerde görev verecekler. Yani Belediyedeki yapmış oldukları çalışmaların ötesinde ağır bir yükün altına girmeyecekler. Belki de işleri daha da hafif olacak.

yes.20110807122722..jpg

 

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler