Kars Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi

Kars Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kentsel dönüşüm Projesinin hayvancılığı destekleyecek yönde olduğunu ve bunun da yeniden Et ve Süt Entegre Tesislerinin yapılmasını sağlayacağını söyledi.

 

Başkan Bozkuş, “Köprü geçitleri, tiyatro alanları, piknik alanları, yürüyüş alanlarının hepsi Kars Çayında. Biz bunu Sayın Başbakanımıza sunduğumuzda neden geç kaldığımızı söyledi. Biz konuyu anlatmadan önce hazırladık ve sunalım dedik. Tutarı 200 trilyondur. Kendisi de notunu alıp miting alanında da bunları konuştu. Üç boyutlu tasarım projelerimiz. Bir de uygulama projeleri çizilecektir. Binalarda buna dahildir. Bütün tarihi alanlar ve kültür alanları restore edilecektir.” dedi.

 

ORDU CADDESİ TRAFİĞE KAPANACAK

Proje kapsamında Ordu Caddesi’ni de tamamıyla trafiğe kapatacaklarını belirten Bozkuş, “Kars merkez taht düzü dediğimiz kısım tamamıyla açık hava bir kültür müzesi olacaktır. İnsanlar artık Ordu Caddesi, Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Atatürk ve Kazımpaşa da gezdiklerinde kendilerini açık kültür müzesinde gezmiş olduklarını hissedecekler.” diye konuştu.

 

Buradaki amacın bu projeyle hayvancılığın desteklemiş olacağını da ifade eden Bozkuş, “Hayvan ürünleri de bu projeyi destekleyecektir. Böylece aynı zamanda projeye bağlı olarak Kars’ta hayvancılık yeniden canlanacaktır. Hayvansal ürünlere yönelik pazar kurumu da ortadan kalkmış olacaktır. Bu proje üzerinde 6 ay çalışıldı. Uygulama projelerine geçildiğinde uygulama projesini çizen firma hiç yabancılık çekmeyecek.” şeklinde konuştu.

 

Projenin 3 kısımdan meydana geldiğini de vurgulayan Başkan Bozkuş, daha sonra şunları söyledi:

“Kalenin alt kısımlarında Selçuklu dönemine ait tescilli yapılar. Ordu Caddesi, GAMP Caddesi, Kazımpaşa Caddesi, Atatürk Caddesindeki ve Halitpaşa Caddesindeki tescilli binaların restorasyon işinin yapılması ve sokak sağlıklaştırılmalarının gerçekleştirilmesi. Ayrıca Ordu Caddesini tamamıyla, oradaki tescilli binaların çok olması nedeniyle trafiğe kapatılması sağlanacak. Buna bağlı olarak Kars çayının Selahattin Filtekin köprüsünden dere içine kadar sağlı-sollu etrafı yapılacak. Çevre düzenlemesiyle antik tiyatro sahneleri, geçitler, çok amaçlı salonlar, piknik alanlarıyla bölge turizme açılacaktır. Serhat Kars Kültür Müzesi ve Turizm alanı olarak bu bölgenin ismi geçecektir. Bu bölgeyi açtığımızda ticaret gelişecektir. Ticarete bağlı olarak işsizlik sorunu çözülmüş olacaktır. İşsizliğe bağlı olarak da burada sosyal adalet, sosyal barış çok iyi bir noktada olacaktır. Bu projeyle birlikte hayvancılığın gelişmesi sağlanacaktır. Çünkü ticaret ağırlıklı yöresel ürünler satılacaktır. Hayvansal ürünler tekrar Kars merkezde uygun bir noktada ismini değiştirdik. Tarıma dayalı hayvancılık ihtisas bölgesinde Et ve Süt Entegre tesisleri kurulacaktır. Et ve Süt Entegre Tesislerinde üretilen hayvansal ürünlerde de pazar sorunu çözülmüş olacaktır. Projelerimiz hazır para olarak 200 trilyon ediyor.”  

 

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler