Kars CHP’den 19 Mayıs açıklaması!

Kars CHP’den 19 Mayıs açıklaması!

CHP Kars İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla GAMP Konağı yanında bir araya geldi.

Volkan KARABAĞ

Pandemi tedbirlerine riayet eden CHP’liler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman tarafından okunan basın açıklamasında, “102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve onurla kutladığımız 19 Mayıs 1919, Cumhuriyet tarihimizin önemli kilometre taşıdır. Ülkemizde tarih yazılan, ulusumuzun makûs talihini değiştiren, antiemperyalist mücadeleyi ve tam bağımsızlığı hedefleyen bir işaret fişeğidir. İşgal altındaki ülkemizde “Amerikan  mandacılığı mı, İngiliz himayeciliği mi benimsenmelidiri tartışanlara Mustafa Kemal, tek seçenek koymuştur: "Ulusal egemenliğin esası olan tam bağımsızlık ve çağdaşlaşma”. 19 Mayıs 1919'da başlayan kurtuluş ve aydınlanma yürüyüşü, bütün umutsuzlukları yıkarak Saltanat ve Halifeliği sonlandırmış, bölünüp parçalanmak istenilen vatan toprağında laik Cumhuriyet'i kurmuştur. Dökülen kanların, yitirilen binlerce canın korkunçluğunu, dehşet ve üzüntüsünü yaşayan Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir.” denildi.

Başkan Toraman’ın yaptığı açıklama şöyle: “Son yıllarda, hak ettiği önemle kutlanmaktan kaçınılan 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyoruz. Ne kadar küçümsenilmeye ve unutturulmaya çalışılırsa çalışılsın gençlerimiz ve bütün ulusumuz,19 Mayıs’ları sonsuza kadar yaşatmaya ve onurla yaşamaya kararlıdır.

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramımızı Atatürk’ün bizlere armağan ettiği Nutuk’da ifade ettiği gibi “her durum ve koşulda” büyük coşku ile kutlayacağız. Bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs, Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı onurlu bir direniştir.En karanlık gecede dahi yanan bir umut ışığıdır."  Zorlu yollardan geçerek, azimle, kararlılıkla Samsun’a ulaşmış ve Kurtuluş meşalesini yakmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sadece emperyalizme karşı değil; saraya, sultana ve iş birlikçilere karşı da kurtuluş mücadelesinin fitilini ateşlemiştir.

Bu nedenle 19 Mayıs demokrasiye, özgürlüğe ve bağımsızlığa inanan ulu önderimizin emperyalizme bir meydan okumasıdır.

Esarete boyun eğmeyen,özgürlüğü ve bağımsızlığı tek yol seçen bir ulusun uyanış günüdür.

19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gündür.

Atamızın yaktığı meşale aradan bir asır geçmesine rağmen halen önümüzü aydınlatmaktadır.

Ulusal bayramlar bizlere tarihimizi, acı, gözyaşı ve kanla yoğrulmuş kurtuluş mücadelesinin önemini unutmamamız gerektiğini hatırlatma günüdür.

Yine yaşadığımız bu salgın günlerinde sağlık sorunlarının yanı sıra iktidarın neden olduğu ekonomik buhran ile de karşı karşıyayız. Ancak toplumsal dayanışma ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde hareket edelim.

Atamızın izinden ayrılmayalım, fikirlerinden uzaklaşmayalım...

Ulu önderimiz gençlere olan güvenini bu özel günü onlara atfederek göstermiştir. Ben de Atatürk’ün gençliğinden ümitliyim...

Bundan dolayı Cumhuriyetimiz ve ülkemizin geleceği olan Gençlerimize güvenimiz tamdır. Türk Gençliği, ülkemizin yarınlarının da en büyük teminatıdır. Gençlerimiz geleceğine sahip çıkacak ve Laik, Demokratik ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ,19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramı'nı gençlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyorum.Yaşayan gazilerimizin de ellerinden öpüyorum.”

kars-chp’den-19-mayis-aciklamasi!-(1).jpgkars-chp’den-19-mayis-aciklamasi!-(2).jpgkars-chp’den-19-mayis-aciklamasi!-(3).jpgkars-chp’den-19-mayis-aciklamasi!-(4).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler