Kars Çimento’da 36 bininci Ağaç Fidanı Toprakla Buluştu

Kars Çimento’da 36 bininci Ağaç Fidanı Toprakla Buluştu

Kars Çimento Fabrikası artık her yıl geleneksel hale getirmiş olduğu “Ağaç Fidanı Dikim Etkinlikleri”ni bu sene de gerçekleştirildi.

Bu sene içinde 26 Mayıs 2015 günü dikimi yapılan 3.000 ağaç fidanı sonrasında bu kez de 22 Ekim 2015 tarihinde dikimi yapılan 3.000 adet ağaç dikimiyle sene içinde toplam 6.000 ağaç, toplamda ise 36.000 ağaç gibi özel bir ağaç sayısına ulaşan Kars Çimento, bu alanda Kars ili ve civar illeri içinde kendi rekorunu yine kendi kırmış oldu.

Kars Çimento fabrika çalışanlarıyla birlikte ayrıca fabrikaya hizmet veren tüm müteahhit firma temsilcilerinin yanı sıra, Çimentaş Grubu Ar-Ge, Kalite ve Satış Destek Müdürü Burak Akyol’un da katılımıyla düzenlenen bu anlamlı organizasyona konuyla ilgili olarak Fabrika Müdürü Yasin Sarıçamlık’ın açılış ve bilgilendirme konuşmasıyla start verildi.

Katılımcılara ikramların da yapılmış olduğu bu organizasyonda 3.000 adet Sarıçam fidanı toprakla buluşturularak tüm katılımcılar diktikleri fidanlarla birlikte hatıra fotoğrafları da çektirdiler.

Çevre konularında son zamanlarda gerek toz emisyonu açısından yapılan “Torbalı Filtre Yatırımları” ve “Kapalı Stokhol Yatırımları”; gerekse NOx gaz emisyonlarını düşürme amacıyla yapılan “NOx Emisyon İndirgeme Sistemi” gibi son derece önemli yatırımlara imza atan Kars Çimento, gerek 500 dönümlük fabrika sahasında, gerekse hammadde ocaklarında her sene aynı şekilde ağaç dikim etkinliklerine de ara vermeden devam ederek; bu konuda da her zamanki gibi örnek ve öncü olmaya devam ediyor.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler