Kars Çimento'da İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor!

Kars Çimento'da İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor!

​Kars Çimento, çalışanlarının (İSG) İş Sağlığı ve Güvenliği için; gerek vermiş olduğu eğitimler, gerekse yapmış olduğu yatırımlar ve örnek uygulamalar ile bu konudaki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Nitekim özellikle son birkaç ay içinde de yine örnek sayılabilecek güzel uygulamalar gerçekleştirilmiş olup; çalışanların çalışma koşullarının güvenliğinin sağlanması  koruyucu güvenlik malzemelerinin etkinliğin artırılması amacıyla bir dizi çalışma daha gerçekleştirilmiştir.

Fabrika Müdürü Yasin Sarıçamlık şunları söyledi:

“İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda sürekli bir gelişim ve değişim içinde olduklarını, bu konudaki en büyük hedeflerinin her zaman sıfır kazaya ulaşmak olduğunu dile getirmiş olup; bu amaçla konu ile ilgili olarak son zamanlarda yapılan yeni çalışmalar hakkında bilgiler vermiştir.

Fabrika sahası içinde tüm Çimentaş çalışanlarına yönelik Kişisel Koruyucu Donanım Kullanma Tabelası ile Yüklenici, Şoför, Misafir, Stajyer vb. çalışana ve ziyaretçilere yönelik “Kişisel Koruyucu Donanım Tabelası” hazırlanarak fabrika girişine yerleştirilmiştir.

Fabrika sahası içinde “Özel  Güvenli Yürüyüş Alanları” belirlenmiş ve bu alanlar tabela ve sarı şeritlerle sınırlandırılmıştır. Ayrıca fabrika içi ana yollarda da “Yaya Geçişleri” oluşturulmuştur.

Yayaların farklı yerlerden geçişini engellemek için de belirli sınırlandırmalar yapılmıştır.

Yeni tasarlanmış olan «Risk/Ramak Kala Bildirim Kutuları» da yaptırılarak tüm çalışanlarımızın rahatlıkla ulaşabileceği ve görebileceği bölgelere yerleştirilmiştir.

Atık Yönetimi çalışmaları kapsamında da ayrıca iç ortam geri dönüşüm kutuları alınarak ilgili yerlere yerleştirilmiştir.

Gerek Çevre gerekse İSG açısından hayli önem taşıyan fabrika içi saha düzenlemeleri de yapılarak ayrıca belirli bölgelerde Peyzaj çalışmaları da yapılmıştır.

kars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(1).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(2).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(3).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(4).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(5).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(6).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(7).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(8).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(9).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(10).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(11).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(12).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(13).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(14).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(15).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(16).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(17).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(18).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(19).jpgkars-cimentoda-is-sagligi-ve-guvenligi-calismalari-tum-hiziyla-devam-ediyor!-(20).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler