Kars Çimento’dan Yeni Bir Okul Projesi Daha

Kars Çimento’dan Yeni Bir Okul Projesi Daha

Geçtiğimiz sene ekteki link haberimizden de görülebileceği üzere Merkez-Bozkale Köyü okulunu Kars ili içindeki örnek okullardan biri haline getiren Çimentaş-Kars Çimento yine aynı şekilde bu senede Merkez Hapanlı Köyü İlköğretim Okulu Modernizasyon Projes

Kars Çimento’dan Yeni Bir Okul Projesi Daha

Geçtiğimiz sene ekteki link haberimizden de görülebileceği üzere Merkez-Bozkale Köyü okulunu Kars ili içindeki örnek okullardan biri haline getiren Çimentaş-Kars Çimento yine aynı şekilde bu senede Merkez Hapanlı Köyü İlköğretim Okulu Modernizasyon Projesini gerçekleştirdi.

Son derece kullanışsız ve harap durumda olan Hapanlı Köyü İlköğretim okulunda; öğrencilerin ders yapmakta olduğun sınıflardan, öğretmen lojmanlarına kadar Kars Çimento tarafından tadilattan geçirildi. Bu vesileyle okulun sınıflarının komple kapı-pencere doğramaları, zemin granit döşemeleri, özel izolasyonlu çatı yapımı, iç-dış komple sıva ve boyaları, tüm elektrik ve su tesisatlarına varıncaya kadar komple yenilenmiş oldu.

Diğer taraftan; öğretmen lojmanının iptidai durumu nedeniyle öğretmen sıkıntısı da yaşayan Hapanlı Köyü’nün, bu önemli sorununun çözümü için bu lojman da aynı şekilde komple tadilattan geçirilmiş olup; artık daha yaşanabilir bir öğretmen lojmanı inşa edilmiştir. Bu lojmanın yapılarak okul öğretmenine teslim edilmesi, önümüzdeki birkaç gün içinde kutlanacak olan Öğretmenler Günü nedeniyle daha da büyük bir anlam kazanmıştır.

Projenin bitimi sonrasında gerek öğretmen ve öğrenciler; gerekse Hapanlı Köyü halkı, bu yapılan anlamlı proje çalışmasından dolayı Kars Çimento’ya teşekkürlerini iletmiş olup; bu vesileyle Hapanlı Köyü öğretmeni ve öğrencileri Kış mevsimi öncesinde çok daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alma şanslarına kavuşmuşlardır.

Modernize edilen okul binasını ve öğretmen lojmanını yeni haliyle Köy Muhtarı ve Okul Öğretmenine teslim eden Kars Çimento Fabrikası Müdürü Yasin Sarıçamlık; Çimentaş-Kars Çimento Fabrikası olarak her zaman olduğu gibi bu proje vesilesiyle de, bu ve benzeri toplumsal sorumluluk projesi çalışmalarını gerçekleştirmekten dolayı her zaman büyük bir haz aldıklarını ve bundan sonraki dönemlerde de yine aynı şekilde bu ve benzeri anlamlı projelerle her zaman Kars halkının yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. kha

Önceki ve Sonraki Haberler