Kars Emniyet Müdürlüğü’nde yangın tatbikatı

Kars Emniyet Müdürlüğü’nde yangın tatbikatı

Kars İl Emniyet Müdürlüğünde polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekiplerinden oluşan 260 personelin katılımıyla gerçekleştirilen 'Yangın Söndürme ve Tahliye Tatbikatı' gerçeğini aratmadı.

Volkan KARABAĞ

İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet yerleşkesindeki Özel Harekatı Şube Müdürlüğü Operasyon Birlik Amirliğindeki tatbikata, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Servis görevlileri, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislerin yanı sıra Afet ve Acil Durum (AFAD) Kars İl Müdürlüğü ekipleri ve itfaiye görevlileri katıldı.

Toplam 260 görevlinin katıldığı tatbikatta senaryo gereği binada henüz bilinmeyen bir nedenle kimyasal bir maddeden kaynaklı yangın çıktı. Patlamaların da yaşandığı olayda yangına ilk olarak binadaki polisler yangın söndürme tüpleri ile müdahale etti. Yangın söndürülemeyince telefonla durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Olay yerine gelen özel kıyafetli AFAD, UMKE, 112 Acil Servis ve Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, kimyasal maddeye maruz kaldığı düşünülen bölgede inceleme yaptı. AFAD ekiplerince binalarda cihazlarla kimyasal ölçümü yaptı. 

AFAD ve UMKE ekipleri binada mahsur kalanlar kurtarıldığı senaryoda, itfaiye ekipleri de binanın üst katında yaralanan polisleri merdiven yardımıyla kurtararak sağlık ekiplerine teslim ettiği tatbikat gerçeğini aratmadı.

Tatbikat sonrası açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, tatbikata katılan ekiplere teşekkür ederek, “2021 yılı Afet Eğitim Yılı ilan edilmişti, bizler de eğitim birimleri olarak eğitimlerimiz aldık. 2022 yılı da eğitimlerimizin tatbikatı açısından, tatbikat yılı olarak adlandırıldı, bizler de 260 personel ile tatbikata katıldık. Olası afet durumunda personelimizin neler yapacağını hem eğitim hem de tatbikatta görmüş olduk, tatbikatta aynı zamanda bir eğitim.” dedi.

AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan ise, “Afet ve Acil Durumlara hazırlığın en önemlisi bu gibi olaylarda eğitimli olmak, yaşayabileceğimiz olaylardan pekiştirmek amacıyla tatbikatlar yapıyoruz. Yaptığımız eylemlerin tatbikatlarda kalmasını diliyoruz, her zaman afet olacakmış gibi afet ve acil durumlara hazır olmamız gerekiyor.” ifadesini kullandı.

kars-emniyet-mudurlugu’nde-yangin-tatbikati-(1).jpgkars-emniyet-mudurlugu’nde-yangin-tatbikati-(2).jpgkars-emniyet-mudurlugu’nde-yangin-tatbikati-(3).jpgkars-emniyet-mudurlugu’nde-yangin-tatbikati-(4).jpgkars-emniyet-mudurlugu’nde-yangin-tatbikati-(5).jpgkars-emniyet-mudurlugu’nde-yangin-tatbikati-(6).jpgkars-emniyet-mudurlugu’nde-yangin-tatbikati-(7).jpgkars-emniyet-mudurlugu’nde-yangin-tatbikati-(8).jpgkars-emniyet-mudurlugu’nde-yangin-tatbikati-(9).jpgkars-emniyet-mudurlugu’nde-yangin-tatbikati-(10).jpgkars-emniyet-mudurlugu’nde-yangin-tatbikati-(11).jpgkars-emniyet-mudurlugu’nde-yangin-tatbikati-(12).jpgkars-emniyet-mudurlugu’nde-yangin-tatbikati-(13).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler