Kars Gazi Evi'nin hizmete giriş tarihi açıklandı!

Kars Gazi Evi'nin hizmete giriş tarihi açıklandı!

Kars'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün girişimleriyle açılması planlanan Kars Gazi Evi'nin yakında hizmete sunulacak.

Kars Gazi Evi'nin hizmete giriş tarihi açıklandı!

Kars’ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün girişimleriyle açılması planlanan Kars Gazi Evi’nin yakında hizmete sunulacak.

Ortakapı Mahallesi 336 ada 20 nolu parsel üzerinde bulunan Baltık Mimarisiyle yapılmış olan ve halihazırda kullanılmayan Kasım Kurşunoğlu İlk okulu binasının onarılarak Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak hizmet vermesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile irtibata geçilmiş binaya ait Proje Yaklaşık Maliyetleri çıkartıldı.

Tarihi Kasım Kurşunoğlu İlkokulu binasının Kars İl Özel İdaresi kanalıyla restore edilerek Kars Gazi Evi olarak kullanılması için çalışmalar başlatıldı ve en kısa zamanda hizmete açılması hedeflenmekte.

Proje ihalesi sonucunda oluşan bina restorasyon yaklaşık maliyeti Bakanlık Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığına iletildi ve 1111 sayılı Askerlik Kanununa 6252 sayılı Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 4.üncü maddesi ile eklenen geçici 46’ıncı maddesinde belirtildiği üzere Bedelli Askerlikten kaynaklanan ödenekten karşılanacağı taahhüt edildi.

Bunun üzerine Kars İl Özel İdaresi ile koordineli olarak ihale çalışmaları İl Müdürlüğü’nce yapılıp Müteahhit firma tarafından restorasyon işine başlandı. İşin bitim tarihi ise 12 Aralık 2014 olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler