Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi özel yetenek sınavı başladı

Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi özel yetenek sınavı başladı

Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi'ne 2020-2021 Eğitim-öğretim yılı için özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacak. Başvuruda bulunan öğrenciler resim ve müzik bölümünün sadece birisine tercih etti.

Pandemi tedbirleri kapsamında yapılan sınavda, öğrenciler ve komisyondaki görevliler maske takarak sosyal mesafe kuralına riayet etti. Sınava girecek öğrencilere okul yönetimi tarafından ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirildi.

Resim ve müzik bölümüne müracaat eden 104 öğrenci 3 gün boyunca belirlenen saatlerde tek tek sınava alınıyor.

Özel yetenek sınavından sonra gazetecilere açıklama yapan Fevzi Paşa Ortaokulundan mezun olan Sudenaz Egen, Güzel Sanatlar Müzik Bölümü’nde okumak istediğini ifade ederek, “Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesinde sınava girdim, biraz heyecanım vardı ama sınavım güzel geçti. Sınavda bulunan öğretmenlerim bana çok yardımcı oldu, heyecanımı öğretmenlerimin güler yüzlülüğünden ve samimiyeti benim rahatlamama neden oldu. Sınav kolaydı, hazırlanmıştım, müzik bölümünü okumak herkese öneriyorum.” dedi.

Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Sait Gürek, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için resim ve müzik bölümü yetenek sınavının başladığını, sınavın 3 gün süreceğini söyledi.

Resim bölümüne 30 öğrenci, müzik bölümüne 30 öğrenci olmak üzere toplam 60 kişilik kontenjan için toplam 104 öğrencinin müracaat ettiğini kaydeden Gürek, “Yetenek sınavı için 7 kişilik komisyon kurduk. Pandemi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında okulumuz sınav öncesi dezenfekte edildi, sınava katılan öğrencilerimize maske dağıtımı gerçekleştirdik. Geçen yıllara göre sınavlarda sosyal mesafe kuralına riayet ederek öğrencilerimizin performanslarını ölçüyoruz.” ifadesini kullandı.

Resim Bölümü Yetenek Sınavı:

Resim bölümü için Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi atölyelerinde görevlendirilen Sınav Komisyonu tarafından iki aşamalı bir sınav yapılıyor. Birinci aşamada Desen alanında çizimi, kinci aşamada ise İmgesel alanında çizim yapıldı. Yapılan çizimler 100 puan üzerinden değerlendiriliyor. İki aşamalı sınav sonucunda Desen alanından alınan puanın %40'ı, İmgesel alanından alınan puanın %60'ı alınarak Yetenek Sınavı Puanı hesaplanacak. Yetenek sınavından 50 puan ve üzeri alan öğrenciler değerlendirmeye alınacak. Değerlendirme yapılırken Yetenek Sınavı Puanının %70'i, Ortaokul Başarı Puanının %30'u alınarak Yerleştirme Sonuç Puanı hesaplanacak. Tüm adayların puanı hesaplandıktan sonra büyükten küçüğe sıralama yapılacak ve ilk 30 sırada olan öğrenciler okula kesin kayıt hakkı kazanacak. İlk 30 sıradan sonraki başarılı öğrenciler Yedek Listeye alınacak. Asıl kazananlar arasından kayıt yaptırmayan olursa yedek listeden öğrenci kaydı yapılacak.

Müzik Bölümü Yetenek Sınavı:

Müzik bölümü için Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Sınıflarında görevlendirilen Sınav Komisyonu tarafından tek aşamalı bir sınav yapılıyor. Sınavda, Müziksel İşitme (26 puan), Ritimsel Bellek (32 puan), Ezgisel Bellek (32puan) ve Müziksel Çalma ve Söyleme (10 puan) alanlarından toplam 100 puan üzerinden değerlendirme yapıldı. Değerlendirme sonucunda adayın Yetenek Sınavı puanı hesaplanacak. Yetenek sınavından 50 puan ve üzeri alan öğrenciler değerlendirmeye alınacak. Değerlendirme yapılırken Yetenek Sınavı Puanının %70'i, Ortaokul Başarı Puanının %30'u alınarak Yerleştirme Sonuç Puanı hesaplanacak. Tüm adayların puanı hesaplandıktan sonra büyükten küçüğe sıralama yapılacak ve ilk 30 sırada olan öğrenciler Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi’ne kesin kayıt hakkı kazanacak. İlk 30 sıradan sonraki başarılı öğrenciler Yedek Listeye alınacak. Asıl kazananlar arasından kayıt yaptırmayan olursa yedek listeden öğrenci kaydı yapılacak.

kars-gulahmet-aytemiz-guzel-sanatlar-lisesi-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(1).jpgkars-gulahmet-aytemiz-guzel-sanatlar-lisesi-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(2).jpgkars-gulahmet-aytemiz-guzel-sanatlar-lisesi-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(3).jpgkars-gulahmet-aytemiz-guzel-sanatlar-lisesi-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(4).jpgkars-gulahmet-aytemiz-guzel-sanatlar-lisesi-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(5).jpgkars-gulahmet-aytemiz-guzel-sanatlar-lisesi-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(6).jpgkars-gulahmet-aytemiz-guzel-sanatlar-lisesi-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(7).jpgkars-gulahmet-aytemiz-guzel-sanatlar-lisesi-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(8).jpgkars-gulahmet-aytemiz-guzel-sanatlar-lisesi-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(9)-001.jpgkars-gulahmet-aytemiz-guzel-sanatlar-lisesi-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(10).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler