Kars Halk Eğitim Müdürlüğü Kurs Faaliyetleri

Kars Halk Eğitim Müdürlüğü Kurs Faaliyetleri

Kars Halk Eğitim Müdür yardımcısı Yalçıner Denli, “Okullar Hayat Bulsun2 projesi kapsamında Halk Eğitim Müdürlüğü olarak verilen hizmetleri Kafkas Haber Ajansı ile paylaştı.

Kars Halk Eğitim Müdürlüğü Kurs Faaliyetleri

Kars Halk Eğitim Müdür yardımcısı Yalçıner Denli, “Okullar Hayat Bulsun2 projesi kapsamında Halk Eğitim Müdürlüğü olarak verilen hizmetleri Kafkas Haber Ajansı ile paylaştı.

Halk Eğitim Müdür yardımcısı Yalçıner Denli, “Özellikle Okullar Hayat Bulsun projemiz kapsamında çeşitli okullarımızda seminerler verdik. İmam Hatip Lisesinde karne değerlendirmesinde 370 katılımcıya ulaşıldı. Not stresiyle ilgili de Kız Meslek Lisesinde 193 velimize bilgi verdik. Sigara ve Uyuşturucu Bağımlılığıyla ilgili kendi merkezimizde vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Yine Şiddet ve Mandanızım ile İlgili Mücadele Kötü İstismar konusuyla ilgili Ziya Gökalp İlköğretim okulunun salonunda 95 velimize bilgi verdik. Sağlıklı Beslenme ve Obeziteyle ilgili Kız Meslek Lisesinde 80 kişiye seminer verdik. Çocuk ve Gençlik Dönemiyle ilgili Halit Paşa İlköğretim okulunda, Aile Sağlıyla ilgili, Aile Planlamasıyla ilgili Mihrali Bey İlköğretim Okulunda Kars Halk Eğitim Merkezi olarak seminerler verdik. Sarıkamış ilçemizde yine Halk Eğitim Merkezi olarak çeşitli yerlerde seminerler verdik. Tükenmişlik Sendromu, Stres Yönetimi, İletişim Menfalı, ÖSS Motivasyonu ile ilgili bilgiler, SBS Motivasyonu, Görgü Kuralları, Açık Öğretim Liseleri ve Okullarla ilgili halkımıza bilgilendirme yönünde seminerler verdik.” dedi.

OKULLARDA VERİLEN KURSLAR

Denli, okullarda verilen kurslarla ilgili de şu bilgileri aktardı:

“Yine okullar hayat bulsun projelerimizin ilçelerimizin yapmış olduğu bazı çalışmalar var. Özellikle geçen dönem halk eğitim merkezimizin açmış olduğu bir takım kurslar var. Özelikle Kız Meslek Lisesi bu konuda etkili oldu. Kız Meslek Lisesinde bilgisayar işletme kursu açıldı. Yine halk oyunları kursları açtık. Özelikle Aydın Tanrıverdi İlköğretim Okulunda SBS kursları, birinci kademe okuma- yazma kursları verildi. Yine Cumhuriyet Ortaokulunda SBS kursu, özellikle okuma- yazma kursu bu konuda çalışmalarımız oldu. Halit Paşa Ortaokulunda yine mesai saatleri dışında özellikle makine nakışları kursu bayanlara yönelik çalışmalarımız oldu. Hasan Harakani Lisesinde kadın giysileri kursu, makine nakışları kursu açtık. Özellikle okullarımızda öğrencilerimize yönelik SBS kursları düzenledik.  Arpaçay halk eğitim merkezimizde özellikle okullarımızda genellikle sosyal faaliyetlere yönelik açmış olduğumuz kurslar var.”

Denli daha sonra faaliyetlerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Biz Ekim ayı içerisinde 7–11 yaş arası aile eğitim kursu Ziya Gökalp İlköğretim okulunda açtık. Yine aşçı çıraklık kursu Atatürk Kız Meslek Lisesinde açtık. Bilgisayar kullanım kursu yine aynı okulumuzda 18 kursiyerle yapılıyor. Özellikle çok talep gördü son zamanlarda. Evde çocuk bakma kursu. Hızlı klavye kursu var. Yine Atatürk Kız Meslek Lisesinde verdiğimiz vatandaşlarımıza yönelik kurs. Okuma-yazma kurslarımız var. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz var. Halk oyunları kursları var. Kadın üst giysileri Aydın Tanrıvedi okulunda açtığımız kurslardan biri. Okullarımızda özellikle öğrencilerimizin ders saatlerinden yararlanmaları için SBS kursları açmış bulunmaktayız. Halk eğitim merkezimizin açmış olduğu kurslar şuanda Ocak ayı itibari ile 250’ye ulaşmış durumda. Şuan da 5 bin 500 kursiyerimiz sistemimizde kayıtlı durumda. Tabi onlar 1 Eylül 2013 tarihinde başlamıştır. Talepler doğrultusunda bu kursları daha da genişleteceğiz.”kha

Önceki ve Sonraki Haberler